Martonoši domaćinski u Bačkoj Topoli

Finalnu trku šampionata Srbije u moto krosu koja je održana na stazi MX Ring u Bačkoj Topoli, u organizaciji BAP rejsing tima u potpunosti je obeležio Tamaš Martonoši, koji je slavio u dve klase MX 1 i MX B. Činjenica da je Martonoši mladić iz lokala i da stazu poznaje kao svoj džep, nije olakšavajući faktor, naprotiv. Pobediti u najjačoj klasi MX 1 i biti najbrži u klasi MX B gde su amateri, drugim rečima voziti četiri trke u jednom danu, vredno je hvale.

Kod najmlađih u klasi MX 65 sa dva prva mesta slavio je Vuk Ćajić u odnosu na Andreja Popovića koji je dva puta bio drugi, odnosno Noel Pešut dva puta treći. Kod nešto malo starije ekipe u klasi MX 85 Aleksa Milosavljević osvojio je maksimalan broj bodova i prvo mesto, dok je drugi Relja Kuzman.

Kada su u pitanju stari dobri veterani učesnici klase MX S u finalnom izdanju najvišeg stepenika na pobedničkom podijumu domogao se Vlatko Provodovski ispred Branka Radanova. U klasi MX 3 prvo mesto osvojio je Vlade Rajević ispred Stipana Kujundžića.

U MX 2 klasi zahvaljujući pobedi u prvoj trci slavio je Mark Češko u odnosu na Janka Railića, koji je bio najbrži u drugoj trci, ali je u prvoj završio kao četvrti. Klasu MX 125 obeležio je Strahinja Kalamković, dok je kao drugi završio Milan Vukajlović. Pomenuti Martonoši bio je najbrži u MX 1 ispred Duška Paunovića. U MX B klasi drugo mesto osvojio je Strahinja Zlatić.

Plasmani po klasama

MX 65: 1. V. Ćajić, 2. A. Popović, 3. N. Pešut

MX 85: 1. A. Milosavljević, 2. R. Kuzman, 3. D. Vig

MX 1: 1. T. Martonoši, 2. D. Paunović, 3. M. Đorđević

MX 2: 1. M. Češko, 2. J. Railić, 3. N. Petrović

MX 125: 1. S. Kalamković, 2. M. Vukajlović, 3. V. Drmanac

MX 3: 1. V. Rajević, S. Kujundžić, 3. V. Lang

MX S: 1. V. Provodovski, 2. B. Radanov, 3. D. Stanković

MX B: 1. T. Martonoši, 2. S. Zlatić, 3. L. Roland   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *