Janko Railić najbrži u Leštanima

Četvrta trka šampionata Srbije u moto kros disciplini održana je prvog vikenda oktobra na stazi Leštane na periferiji Beograda u organizaciji AMK Ekstrem sport kluba, a pod pokroviteljstvom Moto saveza Srbije. Janko Railić bio je najbrži u obe trke u klasama MX 2 i MX 125, što ostvarenim rezultatima daje posebnu težinu, ako se uzme u obzir da je pomenuta divizija bila najbrojnija.

U klasi MX 65 prvo mesto posle dve trke pripalo je Andreju Popoviću, tako što je u prvoj završio na drugom mestu, odnosno u drugoj trci na prvom. Vuk Ćajić je pak u prvoj bio najbrži, da bi u drugoj trci završio na drugom mestu. Kada takmičari posle dve trke imaju isti broj bodova Pravilnik nalaže da pobednik druge trke ima prednost.

Skoro slična situacija, da ne kažemo preslikana viđena je u klasi MX 85, jer dečaci su uvek raspoloženi da opako režiraju na stazi, dok roditelji pored iste, grizu nokte, šire ruke, galame i čekaju rasplet. Posle dve trke slavio je Aleksa Milosavljević, tako što je u prvoj završio na trećem, a u drugoj na prvom mestu. Drugoplasirani Relja Kuzman je u prvoj bio najbrži, da bi u drugoj bio treći.

U najjačoj klasi MX 1 u obe trke slavio je Miloš Đorđević, drugi je bio Nemanja Vemić. MX 2 klasa pripala je pomenutom Railiću sa jednim drugim, odnosno jednim prvim mestom, dok je Nenad Petrović završio kao drugi, sa jednim prvim i četvrtim mestom. Junior kategorija ili MX 125 bila je u znaku Railića, dok je Strahinja Kalamković završio na drugom mestu.

Tamaš Martonoši dvostrukom pobedom u MX B klasi domogao se prvog mesta, da bi Filip Savić sa dva druga mesta završio kao drugi. Branko Radanov suvereno vlada u klasi MX S, dok se za drugu poziciju bore Provodovski i Stanković. Na najviši stepenik pobedničkog podijuma klase MX 3 ovoga puta popeo se Vlade Rajević, a sa desne strane bio mu je Viktor Lang.

Rezultati

MX 65: 1. A. Popović, 2. V. Ćajić, 3. N. Pešut

MX 85: 1. A. Milosaveljević, 2. R. Kuzman, 3. D. Vig

MX 1: 1. M. Đorđević, 2. N. Vemić, 3. M. Kostić

MX 2: 1. J. Railić, 2. N. Petrović, 3. S. Kalamković

MX 125: 1. J. Railić, 2. S. Kalamković, 3. M. Vukajlović

MX B: 1. T. Martonoši, 2. F. Savić, 3. K. Platner

MX S: 1. B. Radanov, 2. V. Provodovski, 3. D. Stanković

MX 3: 1. V. Rajević, 2. V. Lang, 3. S. Horvat

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *