NAJAVA PRVE TRKE MOPED ENDURANCE KUPA KULA 2020

Kula za start sezone moped endurance kupa MS Srbije

U vikendu pred nama, tačnije 20. juna 2020. godine s početkom od 14:00 na stazu Karting centra Rodić u Kuli kod Vrbasa, premijerno ove sezone izaći će takmičari moped endurance kupa, još jedne od disciplina Moto saveza Srbije. Ljubitelji moto sporta moći će pored dve vrlo dobro poznate klase Mopedi serija i Mopedi Open, da vide takmicare u još dve klase Skuteri serija i Skuteri Open.

Skuteri Serija zamišljena je kao jeftina klasa, u kojoj učešće može uzeti svako sa gotovo serijskim skuterom od 50 ccm, kojim svakodnevno putuje od kuce do škole ili posla. Potrebno je vrlo malo modifikacije i vozačkog umeća da bi se u ovoj klasi bilo konkurentno, tako da predstavlja odličnu ulaznicu u svet moto sporta za dečake i devojčice. Podsećamo da je donja granica za učešće 12 godina, uz pismeno odobrenje oba roditelja.

Skuteri klase Open predstavljaju sam vrhunac ovog takmicenja i ocekuje se da ce njihova vremena biti znatno brža u odnosu na sve mopede koji su do sada voženi. Pravilnik koji se primenjuje identican je pravilniku italijanskog Polini kupa, te su gosti iz inostranstva dobrodošli jer bez ikakvih prepravki mogu ucestvovati i kod nas.

Ovakve trke voze se vec duže od dve decenije u Italiji i proizvodaci delova ulažu ogromne napore kako bi izvukli nekoliko konja više. U Srbiji je vec spremljeno desetak skutera, tako da se u subotu ocekuje spektakl u obe trke.

Format takmicenja za mopede nije promenjen, dok ce se skuteraši nadmetati u po dve trke od po 15 minuta, a pehare kuci nose najbolje kvalifikovani u obe trke.

Meterolozi najavljuju kišu za subotu, ali ce se trka svakako voziti i zato vas pozivamo da posetite Kulu i Karting stazu centra Rodic i date podršku takmicarima koji jedva cekaju pocetak sezone. Prva trka planirana je za 16 casova, a ceo program se završava u 23:00.

Detaljnije o Moped Endurance Kup-u na linku ispod:

Moped Endurance Kup – Nagrada Kule 20.06.2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *