MOTO KLASIK: MNOGO SMO BRZI

Proteklog vikenda 7-9-og septembra 2018.godine održan je na odličnoj,potpuno renoviranoj stazi Grobnik-Rijeka-Hrvatska zaista veliki moto događaj.O stazi najbolje govori činjenica da je na njoj 13 puta voženo svetsko Moto GP prvenstvo.Voženo je svetsko prvenstvo prikolica F1,Evropski klasik šampionat solo motora i prikolica,Alpe Adria šampionat klasik solo motora i prvenstvo Hrvatske.
U svetskom prvenstvu prikolica F1 takmičilo se 12 posada iz celog sveta.U prvoj i u drugoj trci pobedili su braća Birchall iz Engleske sa neverovatnim vremenom od 1 minut i 30,3 sekunde što je prosečna brzina 166,2 km/h.
U Moto klasik reprezentaciji Srbije bilo je 7 takmičara.
U FIM EVROPA KLASIK šampionatu u klasik 50GP imali smo 3 takmičara: Stanko Markotić (MK Senior-Beograd) KREIDLER GP50,Karolj Kenjereš (MCF-Subotica) TOMOS GP 50 i Ivica Barković (MCF-Subotica) TOMOS GP50.
U prvoj trci pobedio je Barković,drugi je bio Markotić a treći Kenjereš.U drugoj trci pobedio je Markotić,drugi je bio Kenjereš a Barković nije završio zbog problema sa motorom.Posle tri trke (Sachsenring-Nemačka,Anderstorp-Švedska,Grobnik-Hrvatska) prvak Evrope u klasi GP50 je Markotić,drugi Kenjereš a treći Barković.
Posle moje višegodišnje borbe za promenu lošeg pravilnika FIM Evrope uspeo sam da organizujem prvi put trku za FIM EUROPE VINTAGE SIDECAR CUP.I pored činjenice da je u Evropi ovog vikenda održano više takmičenja prikoličara (mnogo ranije zakazani termini)na startu smo imali 11 prikolica iz 5 zemalja,što nam daje dobru osnovu da sledeće godine u najmanje 3 zemlje (Švedska,Nemačka,Hrvatska) uspešno organizujemo prvenstvo Evrope.
U prvoj trci posada Dragan Dragoj-vozač i Slobodan Vasiljević-balanser (MK Senior-Beograd) zauzela je drugo mesto.Naša druga posada Zlatko Kostadinović-vozač i Dragana Kostadinović-balanser (MK Senior-Beograd) bili su peti.U drugoj trci posada Dragoj/Vasiljević bila je prva,a posada Kostadinović/Kostadinović peta.
Sabiranjem bodova iz obe trke došlo se do redosleda u Evro kupu za 2019.godinu.
1.Dragoj/Vasiljević-Srbija
2.Jenko/Plestenjak-Slovenija
3.Mandl/Žuraj-Hrvatska
U Alpe Adria šampionatu u klasi 50 u prvoj trci prvi je bio Barković a drugi Kenjereš.U drugoj trci Kenjereš prvi a Barković je imao problem sa motorom.To je bilo dovoljno da posle 3 trke (Slovakia ring-Slovačka,Vransko-Slovenija,Grobnik-Hrvatska) Kenjereš osvoji u generalnom plasmanu Alpe Adria šampionata prvo mesto.
U Alpe Adria šampionatu, u klasi klasik 500 takmičar Zoran Pavlović (MK Vojvodina-Novi Sad ) u obe trke bio je drugi odmah iza bivšeg GP vozača Stocco Maria.To mu je bilo dovoljno da posle tri navedene trke osvoji u generalnom plasmanu šampionsku titulu.
Kao selektro Moto klasik reprezentacije Srbije zahvaljujem se svim takmičarima koji su uložili veliki trud i finansijska sredstva da postignu ove odlične rezultate i da Srbiju predstavimo u što boljem svetlu.BRAVO, BRAVO, BRAVO !!!
Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *