Zastava Srbije u Švedskoj.

Samo sedam dana posle trke u Sachsenringu-Nemačka održane su na stazi SCANDINAVIAN RACEWAY međunarodne trke za Evropski Moto klasik šampionat (FIM Europe Vintage RR champion ship) i Otvoreno prvenstvo Švedske.
Srbija je imala dva takmičara u klasi GP50. Vozili su Stanko Markotić (MK Senior-Beograd) i Karolj Kenjereš (MFC-Subotica).U klasi je bilo ukupno 18 takmičara.
Na kvalifikacionom treningu najbolje vreme u klasi GP50 ostvario je Markotić na KREIDLER-u GP50. Iako je pred trku dao 2500 evra za originalni Kreidlerov menjač isti nije izdržao do kraja treninga. Kvar je bio takav da se bez novih delova nije mogao otkloniti, tako da Markotić nije ni startovao na trkama.
U prvoj trci odličnom vožnjom pobedio je Kenjereš ispred raspoloženih Šveđana i Danaca. U drugoj trci je vodio do petog kruga kada mu je pukla izduvna cev i trku je, zbog pada snage motora,završio kao četvrti.
Posle četiri izvezene trke za šampionat Evrope poredak je sledeći:
1.Stanko Markotić Srbija 50 bodova
2.Soren Lemming Danska 41 bod
3.Ivica Barković Srbija 40 bodova
4.Karolj Kenjereš Srbija 38 bodova
5.Jens Lemming Danska 29 bodova
Za prvenstvo Evrope preostaju još peta i šesta trka koje će se voziti 8-og i 9-og septembra 2018. na stazi Grobnik-Hrvatska.
Organizator, ostali takmičari i publika odali su priznanje našim takmičarima ne samo na dobroj vožnji i dobrim rezultatima, već i činjenici da su da bi došli na trku prevalili od Srbije i nazad 4000 km.(2000km u jednom pravcu) što zahteva puno vremena i novca.
Dragan Dragoj,selektor Moto klasik reprezentacije Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *