MOTO KLASIK: NAŠI OPET ODLIČNI

Od 22-24 juna. 2018. god. održana je na strazi SACHSENRING (Nemačka) trka ADAC SACHSENRING CLASSIC 2018. Na stazi dužine 3700 m, na kojoj se vozi i svetsko Moto GP prvenstvo Startovalo je preko 650 takmičara u klasi prikolica F1,klasičnim automobilima i na klasičnim motorciklima.
Trke su bodovane za svetsko prvenstvo u prikolicama F1, Evropsko prvenstvo u Moto klasiku i šampionat Nemačke.
U prvoj ovogodišnjoj trci za prvenstvo Evrope u Moto klasiku Moto klasik reprezentacija Srbije imala je tri takmičara u klasi MK 50 GP. To su:Stanko Markotić (MK Senior-Beograd), Karolj Kenjereš (MFC-Subotica), Ivan Barković (MFC-Subotica) i vođa puta Dragan Dragoj (MK Senior-Beograd).
U prvoj trci po jako hladnom i kišovitom vremenu prvi je bio Markotić (KREIDLER GP50), a drugi Barković (TOMOS GP 50). Kenjereš je poveo trku ali je već u trećoj krivini izleteo sa staze u zaštitnu zonu koja se sastoji od sitnog šodera.Neki kamen je prošao kroz karburator i oštetio motor.
U drugoj trci u nedelju, opet je bio prvi Markotić a drugi Barković. Kenjereš je u toku noći uspeo da popravi motor, ali trku ipak nije završio jer mu je pukla zadnja guma.
U prvoj trci (SPRINT RACE) za svetsko prvenstvo u prikolicama F1 posle izuzetne borbe sa Finskom posadom Paivarinta/Veravainen pobedila je posada Reeves Tim/Wilkes Mark iz Velike Britanije.
U drugoj dužoj trci (GOLDEN RACE) pobedila su braća Birchell Ben-vozač i Birchell Tom-balanser iz Velike Britanije.
Šta reći na kraju? Fenomenalna staza, neverovatni prateći objekti,ogroman broj gledalaca,mi izuzetno uspešni!Sjajno!
Prvenstvo Evrope u Moto klasiku se nastavlja već ovog vikenda trkom u Švedskoj na stazi ANDERSTORP. Voziće Markotić i Kenjereš.
Dragan Dragoj,selektor Moto klasik reprezentacije Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *