MOTO KLASIK: SRBIJA PRVA U BUKUREŠTU

Proteklog vikenda održane su treća i četvrta trka za Balkanski šampionat u motorciklizmu. Voženo je na stazi :Motor Park Romania-Adancata,u blizini Bukurešta u Rumuniji.
U Road racing šampionatu je uz veliki broj takmičara iz Turske, Bugarske, Rumunije i Makedonije voženo u šest klasa. U Moto klasiku vožene su dve klase:MK 250 i Open special (1000 ccm). Naša Moto klasik reprezentacija imala je dva predstavnika u manjoj klasi i tri u većoj klasi.
Prvog dana takmičenja u klasi MK 250 prvi je bio Stevan Marjanović (MK Senior-Beograd).
Drugi je bio Borko Vranić (MK Tanasko Rajić-Čačak). U klasi Open special drugi je bio Milenko Bošnjak (MK Mančula-Čačak). Nedeljko Bošnjak (MK Mančula-Čačak) bio je četvrti a Slobodan Vasiljević (MK Senior-Beograd) sedmi. U plasmanu nacija Srbija je bila prva ispred Rumunije i Makedonije.
Drugog dana u klasi MK 250 isti raspored: Marjanović prvi a Vranić drugi. U klasi Open special Milenko Bošnjak opet je bio drugi. Odličnom vožnjom uspeo je da odbije sve napade raspoloženih Rumuna. Nedeljko Bošnjak i Slobodan Vasiljević zbog kvarova nisu završili trku. U plasmanu nacija Srbija je opet bila prva ispred Rumunije i Makedonije.
Šta reći? Odlična staza, dobri ljudi i lep uspeh!
Dragan Dragoj,selektor Moto klasik reprezentacije Srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *