Moto Klasik: Vrlo uspešan vikend

Kao što sam već najavio ovog vikenda održana je u Hokenhajmu (Nemačka) trka koja se boduje za internacionalni nemački šampionat (IDM) i Evro kup u 50 ccm. Naši su bili odlični. Stanko Markotić (MK Senior, Beograd) vozeći KREIDLER u klasi GP 50 bio je u obe trke drugi. Uprvoj trci ispred njega je bio samo Bert Smit (Holandija) sa razlikom od samo 0,36 sekundi. Karolj Kenjereš (MFC,Subotica-TOMOS GP 50) u prvoj trci imao je kvar menjača, a u drugoj trci je bio trećiTreći član naše Moto klasik reprezentacije Barković Ivica (MFC,Subotica-TOMOS GP 50) u prvoj trci je zauzeo šesto mesto, a u drugoj sedmo mesto.Konkurenti naših takmičara kažu da je ovo invazija vozača iz Srbije u klasi 50 ccm.
Drugi deo naše klasik reprezentacije,prikoličari vozač Dragan Dragoj i balanser Slobodan Vasiljević (MK Senior, Beograd)vozili su trku IGFC šampionata na obnovljenoj stazi Grobnik,Hrvatska.
Na trku smo kasnili,zbog smrtnog slučaja u porodici balansera Vasiljevića jedan dan. Iako u petak nismo vozili nijedan trening organizator nam je dozvolio da startujemo sa zadnje startne pozicije. Ovog puta smo prvi put vozili prikolicu na ovoj stazi i u prvoj trci smo bili peti,u drugoj trci peti a u trećoj trci šesti. Rezultat je mogao biti i bolji ali smo mi zadovoljni jer nam je ova trka bila odličan trening za trku koju ćemo na istoj stazi voziti u septembru za Evro kup. S obzirom da sam promoter Evro kupa u klasi prikolica obavio sam veliki broj razgovora sa drugim takmičarima da bi došli u što većem broju. To je rekao takmičar Dragoj.

Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *