Termorad AMSK Čačak, organizator trke za Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu, ovih dana se potrudio da u skladu sa važećim pravilnicima i elaboratom staze obezbedi sve neophodne uslove u cilju povećane bezbednosti vozača i publike. Radovi na stazi traju nekoliko dana, sa radnim mašinama u nekoliko etapa. Pored proširenja staze u celini u dužini od 1500 metara, svaki skok je urađen u skladu sa propisima i sigurnosti učesnika, kao i sudijska mesta na skokovima. Drugi deo radova je predviđen u boksu za takmičare gde će se raditi na proširenju mesta za parkiranje i postavljanju pregrada na postolju za pranje motora.

Na trkama će učestvovati oko 50 najboljih vozača iz 10 naših klubova, u svim klasama. Pored vozača iz naše zemlje, organizator je pozvao i vozače iz okolnih zemalja, pa se očekuje dolazak stranih vozača iz Slovenije, Makedonije, BiH i pregovora se sa vozačima iz Hrvatske.
Nezvanični treninzi su predviđeni u subotu 13.05.2017.godine, a zvaničan početak takmičenja je u nedelju 14.05.2017.godine, sa početkom u 12,00 sati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *