ROAD RACING
Proteklog vikenda na stazi Grobnik u subotu je vozena prva trka, trećeg trkačkog vikenda Alpe Adria šampionata na kojoj je Gajić osovjio peto, a Rakić ostao bez plasmana, u nedelju je vožena i druga trka.

Na drugoj trci klase 125 SP, još jednom je trijumfovao Danilo Digiorgio koji je na svojoj Cagivi Mito najbližeg protivnika ostavio za 11 sekundi. Druga pozicija pripala je Radeku Lamichu, a treća Denisu Petriću.

Četvrta pozicija pripala je našem Nikoli Gajiću, koji bolje od toga nije mogao. Zanimljivo je da su oba naša vozača imala problema sa motociklima, ali je sve u vrlo kratkom roku rešavano.

Đorđe Rakić je na prvoj trci je imao problem sa motorom, kada mu je u poslednjem krugu spao lanac. Na drugoj trci Rakić je došao do osme pozicije u trci, gde je ostao zaglavljen iza vozača klase SST300, tako da ispred njih nije mogao.Ukupno je nastupilo 15 vozaca u klasi 125 SP.

MOTO CLASSIC

Na Alpe Adria trci voženoj proteklog vikenda u Rijeci na stazi Grobnik, učestvovali su i vozači startovremenskih motocikala, popularno Moto Klasik.

Srbiju su u Hrvatskoj predstavljali Karoly Kenyeres i Stanko Markotić, obojica u klasi 50ccm i obojica na Tomosu D6 replica.

Kenyeres je na kvalifikacijama ostvario prva kvalifikaciono vreme, a Markotić drugo. S njiam u klasi našlo se još četiri vozača iz Slovenije.

U prvoj trci voženoj u subotu, Kenyeres je i došao do pobede nadmašivši Markotića sa jednom sakeundom i dve desetinke prenosti, dok je Dorasd Županič osvojio treće mesto sa krugom zaostatka za našim vozačima.

Na drugoj trci voženoj danas, naši vozači su promenili redosled na prva dva mesta, pa je tako prvi kroz cilj prošao Stanko Markotić sa dve i po sekunde prednosti u odnosu na Kenyeresa. Županič Dorsa i ovog puta osvojio je treće mesto, sa 37 sekundi zaostatka.

20160618_174002

image-0.02.01.a129f6b78c0750d3498e9e4f07b55df619708a9e86631fc26d4f505f25...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *