Category Archives: Uncategorized

NAJAVA PRVE TRKE MOPED ENDURANCE KUPA KULA 2020

Kula za start sezone moped endurance kupa MS Srbije

U vikendu pred nama, tačnije 20. juna 2020. godine s početkom od 14:00 na stazu Karting centra Rodić u Kuli kod Vrbasa, premijerno ove sezone izaći će takmičari moped endurance kupa, još jedne od disciplina Moto saveza Srbije. Ljubitelji moto sporta moći će pored dve vrlo dobro poznate klase Mopedi serija i Mopedi Open, da vide takmicare u još dve klase Skuteri serija i Skuteri Open.

Skuteri Serija zamišljena je kao jeftina klasa, u kojoj učešće može uzeti svako sa gotovo serijskim skuterom od 50 ccm, kojim svakodnevno putuje od kuce do škole ili posla. Potrebno je vrlo malo modifikacije i vozačkog umeća da bi se u ovoj klasi bilo konkurentno, tako da predstavlja odličnu ulaznicu u svet moto sporta za dečake i devojčice. Podsećamo da je donja granica za učešće 12 godina, uz pismeno odobrenje oba roditelja.

Skuteri klase Open predstavljaju sam vrhunac ovog takmicenja i ocekuje se da ce njihova vremena biti znatno brža u odnosu na sve mopede koji su do sada voženi. Pravilnik koji se primenjuje identican je pravilniku italijanskog Polini kupa, te su gosti iz inostranstva dobrodošli jer bez ikakvih prepravki mogu ucestvovati i kod nas.

Ovakve trke voze se vec duže od dve decenije u Italiji i proizvodaci delova ulažu ogromne napore kako bi izvukli nekoliko konja više. U Srbiji je vec spremljeno desetak skutera, tako da se u subotu ocekuje spektakl u obe trke.

Format takmicenja za mopede nije promenjen, dok ce se skuteraši nadmetati u po dve trke od po 15 minuta, a pehare kuci nose najbolje kvalifikovani u obe trke.

Meterolozi najavljuju kišu za subotu, ali ce se trka svakako voziti i zato vas pozivamo da posetite Kulu i Karting stazu centra Rodic i date podršku takmicarima koji jedva cekaju pocetak sezone. Prva trka planirana je za 16 casova, a ceo program se završava u 23:00.

Detaljnije o Moped Endurance Kup-u na linku ispod:

Moped Endurance Kup – Nagrada Kule 20.06.2020

IN MEMORIAM – Slobodan Bobica Ilić (1961 – 2020)

Slobodan Bobica Ilić (1961 – 2020)

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Ibarskoj magistrali u četvrtak 07. maja stradao je Slobodan Bobica Ilić nekadašnji motokros vicešampion Srbije, sportski funkcioner Moto saveza Srbije, dugogodišnji član skupštine AMSK Čačak i direktor trka na stazi „Miloš Lijeskić“ na Jeljenu.

Osim po dugogodišnjoj moto kros takmičarskoj karijeri Slobodan Bobica Ilić ostaće upamćen i kao nekadašnji član i takmičar Biciklističkog kluba „Borac“. Slobodana Bobicu Ilića pamtiće ljubitelji motociklizma i prirode širom Srbije koji su imali čast i zadovoljstvo da sa ovim nepopravljivim avanturistom uzduž i popreko krstare predelima Durmitora, Bobije, Albanije, Stare planine, Gorskog kotara…    

Zbog preventivnih mera usled pandemije sahrana Slobodana Bobice Ilića biće obavljena u najužem krugu porodice i prijatelja u subotu 09. maja na čačanskom Gradskom groblju.

Veliki jubilej Evropskog šampionata u Moto Cross-u

U nedelju, 23. juna 2019. godine, posle kvalifikacionih treninga, na stazi “Gajić” u Globarima, u blizini Kruševca, održan je Evropski šampionat u disciplini Moto Cross koji je protekao u znaku jubileja – 10 godina duge tradicije. Organizatori ove manifestacije su Auto moto savez Srbije (AMSS), Moto savez Srbije (MSS) i klub ”Gajić” iz Kruševca, uz podršku Skupštine grada Kruševca, AMS Osiguranja a.d.o. i Ministarstva omladine i sporta, koji su uspeli da opravdaju poverenje i uspešno sprovedu takmičenje, priuštivši mnogobrojnim gledaocima pravi moto spektakl, sa čak 115 takmičara iz 13 zemalja. Pored domaćih takmičara, tu su još i takmičari iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Češke, Izraela, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rusije i Ukrajine

Svrstana među tri najbolje u Evropi, staza na kojoj se vozi trka, duga je 1.850 metara, sa 12 skakaonica, i predstavlja spektakularan prizor, kako za takmičare, tako i za posetioce, kojih je, prema proceni delegata FIM Evrope, bilo više od 2.000. Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, koja je uživala u umeću takmičara, koji su u fer i sportskoj borbi pokazali svu lepotu moto sporta, u Globarima se nije desio nijedan incident i takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi.

Na ceremoniji otvaranja prisutne su pozdravili Generalni sekretar Moto saveza Srbije, Božidar Mihailović, koji je sa izuzetnim zadovoljstvom pozdravio sve prisutne a poseban pozdrav je uputio takmičarima zemalja u okruženju čije je prisustvo dodatno doprinelo značaju ove staze. Zahvalnost za kontinuirani rad od 10 godina je uputio MK Gajiću, Gradonačelnici i Upravi grada Kruševca, koji su sa jakim ciljem napravili stazu koja je među tri najbolje u Evropi a koja će ujedno biti i jedan od glavnih faktora za dalji razvoj moto sporta u Srbiji. Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, je sa velikim zadovoljstvom i ushićenjem istakla da joj je čast što se tradicija organizovanja ovakvih sportskih dešavanja nastavlja u gradu Kruševcu i svim takmičarima poželela uspešne rezulatate i bezbednu vožnju Posle ovog izlagaganja Gradonačelnica Kruševca, zvanično je otvorila Evropski, Balkanski i Nacionalni šampionat u Srbiji.

Takmičari su se nadametali u klasama MX65, MX85, MX Open, koje se boduju za Evropski šampionat, dok se klase MX65, MX85, MX1, MX2 ujedno boduju i za Balkanski šampionat, a klase MX65, MX85, MX1, MX2, kao i MX-ATW boduju za Nacionalni šampionat.

Najboljima u svojim klasama, pehare su dodelili Generalni sekretar MSS Bozidar Mihailović i Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović: U klasi EMX 65 titulu prvaka poneo je Ofir Caseytzemach iz Izraela, u klasi EMX 85 Luka Kunić iz Hrvatske, dok je u klasi MX Open pobedu odneo Martin Michec iz Češke. U klasi MX1 prvoplasirani je Stefan Neychev iz Bugarske, u klasi MX2 Julian Georgiev iz Bugarske koji je ujedno zauzeo i prvo mesto u klasi MX2 – Junior, u klasi MXB Česko Mark iz Srbije, u klasi MX3 Todorov Martin iz Bugarske i u klasi MXS pobedu je odneo Tomov Zahari iz Bugarske.

IN MEMORIAM – Mirko Butulija (1976-2019)

Rođen 19. septembra 1976. godine u Dubrovniku, Mirko Butulija je svoje detinjstvo proveo u Trebinju, odakle dolazi u Beograd da nastavi školovanje. Bio jedan od onih koji se na svakom polju nesebično predavao i ostvarivao zapažene rezultate.

Od 2014.godine, za pet godina koliko je bio predsednik Auto-moto saveza Srbije, svojim predanim radom i kontinuiranim zalaganjem uspeo je ne samo da očuva tradiciju, već i da podigne ugled naše organizacije u domaćim i međunarodnim okvirima i ostavi nam danas AMSS kao društveno najodgovorniju i poslovno najuspešniju organizaciju u Srbiji u oblasti automobilizma i saobraćaja.

Kao čovek od umeća i autoriteta, uživao je veliko poverenje i ugled u međunarodnim organizacijama, čiji je AMSS član, o čemu svedoče i pozicije na kojima se nalazio. U 2017. godini je prvi u istoriji Balkana izabran za člana Upravnog odbora FIA Regije 1, a potom postaje i član Svetskog saveta za mobiliti i turizam FIA, jednog od dva najviša tela ove organizacije. Godine 2018. imenovan je i za člana Upravnog odbora FIA Međunarodne automobilske federacije Centralno-evropske zone, u kojoj se zalagao se za razvoj i popularizaciju auto-moto sporta u Srbiji.

Pasionirani ljubitelj dvotočkaša, uživao je ugled i u FIM ,Međunarodnoj motociklističkoj federaciji, kao predsednik Moto saveza Srbije, a svoju strast delio je i sa pripadnicima moto kluba Stara Hercegovina, koji je osnovao u Srbiji.

Kao diplomirani ekonomista, Butulija je bio i član Izvršnog odbora u “AMS Osiguranje” a.d.o. i uvaženi član Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije.

U 2014. godini Butulija biva izabran za predsednika rukometnog kluba “Crvena zvezda” koji posle devetogodišnje pauze uzima trofej i osvaja Kup Srbije; i preuzima funkciju potpredsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Poreklom Hercegovac, Butulija je radio na očuvanju tradicije i običaja rodnog kraja, kroz Udruženje Trebinjaca “Jovan Dučić” Beograd, u kom je obavljao funkciju potpredsednika.

Iza sebe je ostavio suprugu i četvoro dece.

Preminuo Zoran (Trajče) Trajanovski sportski funkcioner auto-moto sporta

U sredu, 21.11.2018. godine, nakon teške bolesti, napustio nas je veliki čovek i ljubitelj auto-moto sporta, dugogodišnji sportski funkcioner i zvaničnik Moto saveza Srbije sa FIM licencom sportskog sudije i direktora takmičenja.
Sahrana će se obaviti u petak 23.11.2018. godine u 13h na groblju u Kraljevu.
Sportski kolektiv Moto saveza Srbije na čelu sa Božidarom Mihailovićem izražava najiskrenije saučešće porodici preminulog kolege.

Preminuo Matija Stevanović legenda Moto Krosa

Sa velikom tugom primili smo vest da je juče preminuo Matija Stevanović, jedan od najboljih moto kros vozača u bivšoj SFRJ i nekadašnji šampion u moto krosu za 1963.1965 i 1967 godinu.
Sahrana i kremacija održaće se dana 11.10. na Novom groblju u Beogradu sa početkom u 15 sati.

Rezultati trke u Zrenjaninu

Rezultati trke u Zrenjaninu.

Subota 15.09.2018.


PdfIkona125 SP Q laps


PdfIkona125 SP Q


PdfIkonaDiv 1 Q laps


PdfIkonaDiv 1 Q


PdfIkonaDiv 2 Q laps


PdfIkonaDiv 2 Q


PdfIkonaDiv MKP Q laps


PdfIkonaDiv MKP Q


PdfIkonaEkipa nacija ZR-2018 subota


PdfIkonaFree practice 125 SP laps


PdfIkonaFree practice 125 SP


PdfIkonaFree practice divizija 1 laps


PdfIkonaFree practice divizija 1


PdfIkonaFree practice divizija 2 laps


PdfIkonaFree practice divizija 2


PdfIkonaFree practice MK P laps


PdfIkonaFree practice MK P


PdfIkonaPlasman klubova ZR-2018 subota


PdfIkonaTrka 1 125 SP laps


PdfIkonaTrka 1 125 SP


PdfIkonaTrka 1 div 1 laps


PdfIkonaTrka 1 div 1


PdfIkonaTrka 1 div 2 laps


PdfIkonaTrka 1 div 2


PdfIkonaTrka 1 MK P laps


PdfIkonaTrka 1 MK P

Nedelja 16.09.2018.


PdfIkona125 SP Q


PdfIkonaDiv 1 Q laps


PdfIkonaDiv 1 Q


PdfIkonaDiv 2 Q laps


PdfIkonaDiv 2 Q


PdfIkonaEkipa nacija ZR-2018 nedelja


PdfIkonaSupermoto practice


PdfIkonaSupermoto race 1


PdfIkonaTrka 2 125 SP laps


PdfIkonaTrka 2 125 SP


PdfIkonaTrka 2 div 1 laps


PdfIkonaTrka 2 div 1


PdfIkonaTrka 2 div 2


PdfIkonaTrka 2 MK P laps


PdfIkonaTrka 2 MK P


PdfIkonaWarm up 125 SP


PdfIkonaWarm up div 1


PdfIkonaWarm up div 2

MOTO KLASIK: MNOGO SMO BRZI

Proteklog vikenda 7-9-og septembra 2018.godine održan je na odličnoj,potpuno renoviranoj stazi Grobnik-Rijeka-Hrvatska zaista veliki moto događaj.O stazi najbolje govori činjenica da je na njoj 13 puta voženo svetsko Moto GP prvenstvo.Voženo je svetsko prvenstvo prikolica F1,Evropski klasik šampionat solo motora i prikolica,Alpe Adria šampionat klasik solo motora i prvenstvo Hrvatske.
U svetskom prvenstvu prikolica F1 takmičilo se 12 posada iz celog sveta.U prvoj i u drugoj trci pobedili su braća Birchall iz Engleske sa neverovatnim vremenom od 1 minut i 30,3 sekunde što je prosečna brzina 166,2 km/h.
U Moto klasik reprezentaciji Srbije bilo je 7 takmičara.
U FIM EVROPA KLASIK šampionatu u klasik 50GP imali smo 3 takmičara: Stanko Markotić (MK Senior-Beograd) KREIDLER GP50,Karolj Kenjereš (MCF-Subotica) TOMOS GP 50 i Ivica Barković (MCF-Subotica) TOMOS GP50.
U prvoj trci pobedio je Barković,drugi je bio Markotić a treći Kenjereš.U drugoj trci pobedio je Markotić,drugi je bio Kenjereš a Barković nije završio zbog problema sa motorom.Posle tri trke (Sachsenring-Nemačka,Anderstorp-Švedska,Grobnik-Hrvatska) prvak Evrope u klasi GP50 je Markotić,drugi Kenjereš a treći Barković.
Posle moje višegodišnje borbe za promenu lošeg pravilnika FIM Evrope uspeo sam da organizujem prvi put trku za FIM EUROPE VINTAGE SIDECAR CUP.I pored činjenice da je u Evropi ovog vikenda održano više takmičenja prikoličara (mnogo ranije zakazani termini)na startu smo imali 11 prikolica iz 5 zemalja,što nam daje dobru osnovu da sledeće godine u najmanje 3 zemlje (Švedska,Nemačka,Hrvatska) uspešno organizujemo prvenstvo Evrope.
U prvoj trci posada Dragan Dragoj-vozač i Slobodan Vasiljević-balanser (MK Senior-Beograd) zauzela je drugo mesto.Naša druga posada Zlatko Kostadinović-vozač i Dragana Kostadinović-balanser (MK Senior-Beograd) bili su peti.U drugoj trci posada Dragoj/Vasiljević bila je prva,a posada Kostadinović/Kostadinović peta.
Sabiranjem bodova iz obe trke došlo se do redosleda u Evro kupu za 2019.godinu.
1.Dragoj/Vasiljević-Srbija
2.Jenko/Plestenjak-Slovenija
3.Mandl/Žuraj-Hrvatska
U Alpe Adria šampionatu u klasi 50 u prvoj trci prvi je bio Barković a drugi Kenjereš.U drugoj trci Kenjereš prvi a Barković je imao problem sa motorom.To je bilo dovoljno da posle 3 trke (Slovakia ring-Slovačka,Vransko-Slovenija,Grobnik-Hrvatska) Kenjereš osvoji u generalnom plasmanu Alpe Adria šampionata prvo mesto.
U Alpe Adria šampionatu, u klasi klasik 500 takmičar Zoran Pavlović (MK Vojvodina-Novi Sad ) u obe trke bio je drugi odmah iza bivšeg GP vozača Stocco Maria.To mu je bilo dovoljno da posle tri navedene trke osvoji u generalnom plasmanu šampionsku titulu.
Kao selektro Moto klasik reprezentacije Srbije zahvaljujem se svim takmičarima koji su uložili veliki trud i finansijska sredstva da postignu ove odlične rezultate i da Srbiju predstavimo u što boljem svetlu.BRAVO, BRAVO, BRAVO !!!
Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj

MX se nastavlja u Tovariševu 29/30.09.2018.

Posle naporne trke u Kraljevu na stazi MX park Trešnjari koju je po ko zna koji put pogodila vremenska nepogoda i nanela velike probleme zbog obilnih padavina šampionat se nastavlja u Vojvodini na stazi MX Tovariševo u blizini Bačke Palanke. Organizatori su već u pripremi trke i staze i ocekuju dosta takmičara koji polako osvajaju bodove do kraja sezone. BAP racing Team kao organizator poziva sve takmičare da dodju na petu trku Šampiona Srbije gde ih očekuje dobra vožnja i dobro druženje pre svega. Satnicu trke očekujemo uskoro koju ćemo naknadno objaviti.

Nagrada Zrenjanina 15/16.09.2018.

U Zrenjaninu ovog vikenda održavaju se trke u tri discipline, Moto klasik, Supermoto i Roadracing u klasi 125SP. Staza je već poznata i nalazi se u industrijskog zoni grada Zrenjanina.

MOTO KLASIKRIKOLIČARI DVAPUT PRVI U HRVATSKOJ

Siguran sam da se mnogi još sećaju “Nagrade Slavonske Požege” koja se vozila u Jugoslaviji u Slavonskoj Požegi na vojnom autodromu Glavica.Ovog vikenda, 25 i 26-og avgusta 2018 na tom istom mestu vožena je trka za OTVORENI MOTO ŠAMPIONAT HRVATSKE u klasama ROAD RACING,MOTO KLASIK i SUPER MOTO.
Mi smo imali predstavnika u 50 ccm Srđan-Prle Ostojić (MK Petrovgrad-Zrenjanin) i prikoličare Dragan Dragoj-vozač i Zlatko Kostadinović-balanser (MK Senior-Beograd).
U prvoj trci Ostojić je zauzeo četvrto mesto,a u drugoj trci imao je udes (vidi sliku). Srećom bez težih posledica.
Prikoličari su opravdali očekivanja.U prvoj (zbog izuzetne vrućine i velikog broja krugova-14),izuzetno napornoj trci bili su prvi.U drugoj trci naši prikoličari imali su sreće jer je kiša počela da pada tek tri kruga pre kraja trke.Da je počela da pada ranije sigurno ne bi održali vodeću poziciju jer su vozili na slick gumama (gume za suvu stazu).Ipak su završili kao prvi.
Moram da kažem da je MK Požega odlično organizovao ovu trku i bio izuzetno srdačan domaćin.Posetioci trke bili su srdačni,dobronamerni i druželjubivi.Odlično.
Dešavanja u Moto klasiku se nastavljaju trkama za FIM EVROPSKI MOTO KLASIK ŠAMPIONAT i ALPE ADRIA ŠAMPIONAT na Grobniku,Rijeka,Hrvatska 7-og do 9-og septembra 2018.Veći broj naših takmičara će učestvovati u klasi 50 ccm,250 ccm i klasi prikolica.
Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj.

MX park Trešnjari otvaraju drugi deo sezone

Nakon elementarnih nepogoda koje su zadesile Kraljevo i okolinu po treći put radi se sanacija motocross staze ,,MX park Trešnjari,, na kojoj je trebala da seo održi trka 08. jula ove godine za šampionat Srbije.
Kako je termin pomeren za 09. septembar, obaveštavam Vas da su pripreme uveliko u toku i da ćemo stazu sanirati do kraja ove nedelje, kako bi se na njoj mogli održavati treninzi i pripreme takmičara za trku 09. septembra.
Satnicu trke očekujemo uskoro pa ćemo i nju objaviti. Moto savez Srbije poziva sve takmičare da posle dvomesečne pauze dodju na ovo takmičenje kako bi smo nastavili Šampionat Srbije.

Moto savez Srbije

MOTO KLASIK: KAKVA STAZA TAKAV ODZIV

18-og i 19-og avgusta 2018 na stazi VRANSKO-SLOVENIJA održana je druga trka ALPE – ADRIA MOTO KLASIK ŠAMPIONATA i trke za Prvenstvo Slovenije u klasi skuter, mini moto i super moto.
Na žalost staza na kojoj je voženo je apsolutno neuslovna za brzinski motorciklizam. Dužine je samo 1050 m.i ima krivinu za krivinom što je najjačoj klasi CLASSIC SPECIAL OPEN omogućilo da napravi prosečnu brzinu od samo 72,6 km/h. To je rezultiralo nedolaskom takmičara u velikom broju klasa. Tako je naš takmičar Karolj Kenjereš (MCF- Subotica) iako se izložio tročku dolaska, bio jedini prijavljeni takmičar u klasi GP50 pa nije ni startovao.
Naš drugi takmičar Zoran Pavlović (MK Vojvodina-Novi Sad) vozeći YAMAHU RD350 u klasi AA CLASSIC 500 i u prvoj i u drugoj trci zauzeo drugo mesto.
Trenutni plasman ALPE ADRIA MOTO KLASIK ŠAMPIONATA posle dve trke (Slovakia Ring-Slovačka i Vransko-Slovenija) je:
-klasa GP50 – prvo mesto Karolj Kenjereš
-klasa CLASSIC 500 – prvo mesto Zoran Pavlović
Šampionat se nastavlja trkom na stazi Grobnik-Rijeka-Hrvatska, 7-og, 8-og i 9-og septembra 2018. godine.

Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj.

MOTO KLASIKRAGULJČE, ZLAJA I NAŠ DRUG GIACOMO AGOSTINI

Prošlog vikenda, 18-og i 19-og avgusta 2018.godine održana je na RED BULL RINGU-Austrija (bivši Zeltweg) četvrta trka IGFC Moto šampionata. Veliki broj takmičara (288 solo motora,27 prikolica international sidecar trophy-u i 22 istorijske prikolice). U velikom broju poznatih gostiju iz svetskog moto sporta,a najistaknutiji je svakako Giacomo Agostini (76 godina). 15 puta Svetski prvak (8 titula u 500ccm i 7 titula u 350ccm),122 GP pobede i 163 postolja.12 pobeda na ostrvu Man. Posle kraćeg i vrlo srdačnog razgovora napravili smo zajedničku fotografiju za koju smo mu rekli da ćemo je staviti na zvanični sajt Moto saveza Srbije.
Kada je krenuo iz boksa i izašao na stazu na svojoj MV AGUSTI (kakav strašan zvuk) videlo se da majstor ostaje majstor.
Kada sam prošle godine isposlovao promenu pravilnika FIM EVROPE za klasične prikolice znao sam da je potrebno raditi još mnogo posla da bismo došli do šampionata Evrope.Jedna od stepenica je i ova poseta RED BILL RING-u. Iako žalim što zbog finansijskih problema nismo vozili našu prikolicu zadovoljan sam što sam i ovde razgovarao sa velikim brojem potencijalnih takmičara za FIM EVROPA SIDECAR KLASIK KUP koji će se voziti 7,8,i 9 septembra na trkalištu Grobnik-Rijeka-Hrvatska.
Ja bih bio najsrećniji čovek na svetu da te prikolice koje sam uspeo da okupim dovedem u Srbiju. Ali gde ???
Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj.

Motokros takmičari veoma uspešni u Bosni

Medjunarodna trka i otvoreni šampionat BiH održan prethodnog vikenda u Rogatici.
Veoma zapaženi rezultati naših vozača:
Aleksa Milosavljević mx65 1 mesto,
Milan Vukajlović mx85 3 mesto,
Nenad Petrovic mx2 1 mesto,
Duško Paunović mx1 2mesto
Vladimir Tucaković mxB 3 mesto,
Vuk Drmanac MX85 2 mesto.
Sve pohvale za nase takmičare koji su bili na ovom takmičenju.

MOTO KLASIK: ZADNJA TRKA ZA EVRO KUP 50

Prošlog vikenda u Poznanu- Poljskoj vožene su moto trke za šampionat Poljske i peta, ove godine poslednja,trka za EVRO KUP 50.
Našeg takmičara Karolj Kenjereša dočekala je izuzetno lepa staza ali sa jako dotrajalim asfaltom.
Prvo, velika vrućina, a posle obilna kiša načinili su je izuzetno klizavom.
Na prvoj trci, po kiši, Kenjereš je pao u prvoj krivini.Bukvalno ga je pregazio takmičar Jaap Grot, koji je pri tome i sam pao i teško se povredio.
I pored velikog oštećenja motorcikla (prednja viljuška,zadnji točak, polomljen auspuh,polomljen aerodinamički oklop, otkazalo kvačilo ) naš takmičar je uspeo da nastavi i završi trku kao šestoplasirani.
U drugoj trci koju je vozio bez aerodinamičkog oklopa (što je u 50 ccm izuzetno važno) u velikoj borbi za treće, četvrto i peto mesto bio je četvrti.
Ovaj uspeh pojačava i činjenica da je drugu polovinu trke vozio bez kočnica (pukla je plastična posuda za kočiono ulje),
opet je dokazao da je upornost zaista ljudska vrlina.

Generalni plasman posle pet trka:
1.Bert Smit Holandija
2.Vilijam Hejkoop Holandija
3.Joakim Schadek Nemačka
4.Karolj Kenjereš Srbija

Koliko je sezona 2018. bila naporna najbolje govori činjenica da je na prvoj ovogodišnjoj trci u Hokenhajmu bilo 24 takmičara u klasi 50 a na petoj trci u Poznanu samo osam takmičara. Puno kvarova,puno udesa,puno povreda,puno odustajanja.
I pored velikih finansijskih problema i puno kilometara da bi se iz Srbije došlo na trke u Evropi četvrto mesto je veliki uspeh.
Ne smemo zaboraviti da EVRO KUP 50 vozi veliki broj bvivših GP vozača.

BRAVO,BRAVO MAJSTORE !!!
Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj.

MOTO KLASIK: KENJEREŠ TREĆI GENERALNO

Prošlog vikenda, 4-og i 5-og avgusta 2018. na stazi MOTOR ARENA OSCHERSLEBEN-Nemačka,vožena je sedma trka Nemačkog otvorenog Moto šampionata (IDM) i četvrta trka EUROCUP-a u 50 ccm.
Prvog dana-subota trke su zbog nevremena odložene.
Drugog dana-nedelja naš reprezentativac Karolj Kenjereš (MCF-Subotica) vozeći TOMOS GP50 i u prvoj i u drugoj trci bio je peti.
-Ja sam prvi put vozio na ovoj teškoj i zahtevnoj stazi. Pored ekstremne vrućine imao sam za protivnike na ovoj stazi odlično uvežbane takmičare iz Holandije i Nemačke.
Kolika je konkurencija bila govori činjenica da su četvrti, peti i šesti takmičar završili trku u okviru jedne sekunde- kaže Kenjereš.
Posle četiri trke (Hockenheim,Schleiz,Assen,Oschersleben) poredak u EUROCUP-u je sledeći:
1.Bert Smith – Holandija, KREIDLER 50 Van Veen
2.Heykoop Willem – Holandija,KREIDLER 50 Van Veen
3.Karolj Kenjereš – Srbija, TOMOS GP 50
4.Brecht Jurgen – Nemačka, KREIDLER 50 Van Veen
Ovog vikenda vozi se u Poznanu-Poljska peta, ujedno i zadnja trka EUROCUPA-a.
Kenjereš vozi, a mi kažemo:Bravo,bravo,samo napred Kenjereš!
Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj.

MOTO KLASIK PRIKOLIČARI DRAGOJ/VASILJEVIĆ DRUGI U NEMAČKOJ

Ovog vikenda održane su četvrta i peta trka Nemačkog otvorenog brdskog šampionata 2018 u mestu Luckendorf (tromeđa Nemačke,Češke i Poljske).
Prvi put organizovana 1923. godine, neprekidno traje do danas (osim 1941-1945.godine). Ove godine u trci je učestvovalo 286 takmiačara iz osam zemalja.
Voženi su klasični solo trkački motorcikli, motorcikli sa prikolicom, trkački automobili i trkačke formule.
Bio je čak i kamion fabričkog tima Češkog LIAZA koji je vožen ove godine na reliju Pariz-Dakar.
U klasi motorcikala sa prikolicom bilo je ukupno 28 ekipa, podeljenih u četiri klase.
U klasi 4 (motorcikli sa prikolicom tip F1 i F2,do 1994.godine,do 1000 ccm) u kojoj su vozili Dragan Dragoj vozač i balanser Slobodan Vasiljević, članovi MK Senior -Beograd, bilo je 9 posada.
U prvoj trci u subotu bili su drugi, a u drugoj trci u nedelju bili su treći.
Staza je duga 3,88 km. Prešli smo je za 1 min. i 56 sekundi što je prosek 120,3 km. na sat .Odlično za brdsku trku.
Bili smo kao i prošle godine izuzetno srdačno primljeni od odličnog organizatora, drugih takmičara i velikog broja gledalaca, koji su napunili šumu pored staze-kažu naši prikoličari.
Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj.

TRKA U ASSENU-HOLANDIJA

Samo sedam dana posle GP moto trke za Veliku nagradu Holandije (Svetsko prvenstvo u motorciklizmu), na istoj stazi u Assenu-Holandija vožene su trke klasičnih motorcikala. U okviru KLASSIK TROPHY TOUR 2018. voženi su solo motori u 22 kategorije i prikolice u 4 klase. Ukupno 428 takmičara.
U CLASSIC 50 EUROCUP-u u istoj diviziji startovali su zajedno GP motori 50ccm. i FREETECH 50ccm., ali su se posebno bodovali.
U klasi GP 50 naš takmičar Karolj Kenjereš (MCF Subotica), vozeći TOMOS GP 50 bio je u prvoj trci četvrti a u drugoj trci šesti.
Trenutno stanje na tabeli CLASSIC 50 EUROCUP-a posle tri izvezene trke (Hockenheim,Schleiz,Assen) i 28 takmičara iz Evrope je :
1.Bert Smit, Holandija,KREIDLER GP 50
2.Breht Jurgen, Nemačka,KREIDLER GP 50
3.Heiykoop Willem, Holandija,KREIDLER GP 50
5.Karolj Kenjereš, Srbija,TOMOS GP 50
8.Stanko Markotić, Srbija,KREIDLER GP 50
9.Ivan Barković, Srbija,TOMOS GP 50
Do kraja CLASSIC 50 EUROCUP-a voziće se još dve trke: Oschersleben-Nemačka (27. i 28.07.2018.god) i Poznan-Poljska (11. i 12.08 2018 god.)
Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj.

Zastava Srbije u Švedskoj.

Samo sedam dana posle trke u Sachsenringu-Nemačka održane su na stazi SCANDINAVIAN RACEWAY međunarodne trke za Evropski Moto klasik šampionat (FIM Europe Vintage RR champion ship) i Otvoreno prvenstvo Švedske.
Srbija je imala dva takmičara u klasi GP50. Vozili su Stanko Markotić (MK Senior-Beograd) i Karolj Kenjereš (MFC-Subotica).U klasi je bilo ukupno 18 takmičara.
Na kvalifikacionom treningu najbolje vreme u klasi GP50 ostvario je Markotić na KREIDLER-u GP50. Iako je pred trku dao 2500 evra za originalni Kreidlerov menjač isti nije izdržao do kraja treninga. Kvar je bio takav da se bez novih delova nije mogao otkloniti, tako da Markotić nije ni startovao na trkama.
U prvoj trci odličnom vožnjom pobedio je Kenjereš ispred raspoloženih Šveđana i Danaca. U drugoj trci je vodio do petog kruga kada mu je pukla izduvna cev i trku je, zbog pada snage motora,završio kao četvrti.
Posle četiri izvezene trke za šampionat Evrope poredak je sledeći:
1.Stanko Markotić Srbija 50 bodova
2.Soren Lemming Danska 41 bod
3.Ivica Barković Srbija 40 bodova
4.Karolj Kenjereš Srbija 38 bodova
5.Jens Lemming Danska 29 bodova
Za prvenstvo Evrope preostaju još peta i šesta trka koje će se voziti 8-og i 9-og septembra 2018. na stazi Grobnik-Hrvatska.
Organizator, ostali takmičari i publika odali su priznanje našim takmičarima ne samo na dobroj vožnji i dobrim rezultatima, već i činjenici da su da bi došli na trku prevalili od Srbije i nazad 4000 km.(2000km u jednom pravcu) što zahteva puno vremena i novca.
Dragan Dragoj,selektor Moto klasik reprezentacije Srbije.

Odložena MX trka u Kraljevu

Nakon obilnih padavina koje su zadesile celu Srbiju a naročito sliv Zapadne Morave i Ibra, gde je u proteklih 96 sati, palo više od 120 litara kiše po jednom m2, motocros staza “MX park Trešnjari”, na kojoj je trebala da se održi četvrta trka ovogodišnjeg šampionata, je potopljena skoro u celosti, pa su tako proradila klizišta koja su narušila konfiguraciju staze.
Komisija i UO kluba su na sednici održanoj u subotu 30.06.2018. godine, doneli odluku o odlaganju takmičenja i pomeranje datuma održavanja trke.
Uz konsultacije sa članovima Sportske Komisije za Motocross, pojediniim vozačima, predstavnicima i funkcionerima iz Moto-Saveza, doneta je jednoglasna Odluka da se takmičenje odloži, zbog nemogućnosti organizatora da u kratkom vremenskom periodu, sanira posledice elementarne nepogode koja je pričinila ogromnu štetu na ovom sportskom objektu.
Organizator se izvinjava svim takmičarima i ekipama i moli za razumevanje, a termim i tačni datum održavanja trke će naknadno biti objavljen na sajtu Moto Saveza Srbije i društvenim mrežama. Okvirno će to biti 08-09.septembar, stim što organizator zadržava pravo da trku pomeri nedelju dana pre ili nedelju dana posle, isključivo zbog vremenskih uslova.
U prilogu se nalaze današnje fotografije sa motocross staze ,”MX park Trešnjari”.

Moto klasik i u Madjarskoj proslog vikenda.

Proteklog vikenda Zoltan Berkeš (MK Bečej-Novi Bečej) vozio je trku za klasik kup Mađarske na stazi KAKUCS RING. Učestvovali su vozači iz Mađarske,Slovenije i Srbije.
Vozeći motorcikl marke MALANCA zauzeo je drugo mesto u klasi 250 ccm.
Na jednoj od slika je veliki šampion Jugoslavije Boja Mikloš pored table poznatom GP vozaču Janošu Drapalu.
Dragan Dragoj, selektor Moto klasik reprezentacije Srbije.

MOTO KLASIK: NAŠI OPET ODLIČNI

Od 22-24 juna. 2018. god. održana je na strazi SACHSENRING (Nemačka) trka ADAC SACHSENRING CLASSIC 2018. Na stazi dužine 3700 m, na kojoj se vozi i svetsko Moto GP prvenstvo Startovalo je preko 650 takmičara u klasi prikolica F1,klasičnim automobilima i na klasičnim motorciklima.
Trke su bodovane za svetsko prvenstvo u prikolicama F1, Evropsko prvenstvo u Moto klasiku i šampionat Nemačke.
U prvoj ovogodišnjoj trci za prvenstvo Evrope u Moto klasiku Moto klasik reprezentacija Srbije imala je tri takmičara u klasi MK 50 GP. To su:Stanko Markotić (MK Senior-Beograd), Karolj Kenjereš (MFC-Subotica), Ivan Barković (MFC-Subotica) i vođa puta Dragan Dragoj (MK Senior-Beograd).
U prvoj trci po jako hladnom i kišovitom vremenu prvi je bio Markotić (KREIDLER GP50), a drugi Barković (TOMOS GP 50). Kenjereš je poveo trku ali je već u trećoj krivini izleteo sa staze u zaštitnu zonu koja se sastoji od sitnog šodera.Neki kamen je prošao kroz karburator i oštetio motor.
U drugoj trci u nedelju, opet je bio prvi Markotić a drugi Barković. Kenjereš je u toku noći uspeo da popravi motor, ali trku ipak nije završio jer mu je pukla zadnja guma.
U prvoj trci (SPRINT RACE) za svetsko prvenstvo u prikolicama F1 posle izuzetne borbe sa Finskom posadom Paivarinta/Veravainen pobedila je posada Reeves Tim/Wilkes Mark iz Velike Britanije.
U drugoj dužoj trci (GOLDEN RACE) pobedila su braća Birchell Ben-vozač i Birchell Tom-balanser iz Velike Britanije.
Šta reći na kraju? Fenomenalna staza, neverovatni prateći objekti,ogroman broj gledalaca,mi izuzetno uspešni!Sjajno!
Prvenstvo Evrope u Moto klasiku se nastavlja već ovog vikenda trkom u Švedskoj na stazi ANDERSTORP. Voziće Markotić i Kenjereš.
Dragan Dragoj,selektor Moto klasik reprezentacije Srbije.

MOTO KLASIK: SRBIJA PRVA U BUKUREŠTU

Proteklog vikenda održane su treća i četvrta trka za Balkanski šampionat u motorciklizmu. Voženo je na stazi :Motor Park Romania-Adancata,u blizini Bukurešta u Rumuniji.
U Road racing šampionatu je uz veliki broj takmičara iz Turske, Bugarske, Rumunije i Makedonije voženo u šest klasa. U Moto klasiku vožene su dve klase:MK 250 i Open special (1000 ccm). Naša Moto klasik reprezentacija imala je dva predstavnika u manjoj klasi i tri u većoj klasi.
Prvog dana takmičenja u klasi MK 250 prvi je bio Stevan Marjanović (MK Senior-Beograd).
Drugi je bio Borko Vranić (MK Tanasko Rajić-Čačak). U klasi Open special drugi je bio Milenko Bošnjak (MK Mančula-Čačak). Nedeljko Bošnjak (MK Mančula-Čačak) bio je četvrti a Slobodan Vasiljević (MK Senior-Beograd) sedmi. U plasmanu nacija Srbija je bila prva ispred Rumunije i Makedonije.
Drugog dana u klasi MK 250 isti raspored: Marjanović prvi a Vranić drugi. U klasi Open special Milenko Bošnjak opet je bio drugi. Odličnom vožnjom uspeo je da odbije sve napade raspoloženih Rumuna. Nedeljko Bošnjak i Slobodan Vasiljević zbog kvarova nisu završili trku. U plasmanu nacija Srbija je opet bila prva ispred Rumunije i Makedonije.
Šta reći? Odlična staza, dobri ljudi i lep uspeh!
Dragan Dragoj,selektor Moto klasik reprezentacije Srbije

Čačak prepun MX takmičara i publike.

Proteklog vikenda održana je Moto kros trka u Čačku na čuvenoj stazi Jeljin. Ovo je bila i jubilarna četrdeseta MX trka na ovoj stazi. Jubilej ove staze protekao je više nego fenomenalno, startne rampe su bile pune, kao i tribine sa gledaocima. Organizator ovog takmičenja je klub AMSK Čačak koji je ove godine doveo rekordnih 106 takmičara u različitim klasama. Takmičari iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Bugarske uveličali su ovaj jubilej i pokazali dobru vožnju i kolegijalnost samim dolaskom. Sve pohvale za organizatora i nadamo se da će se ovakav nivo održati i u narednim godinama.

Re: Moto klasik: Šlajc trkački grad

Kada ulazite u Nemački grad Schleiz nailazite na piramidu na kojoj piše:Schleiz – Rennstadt,što znači Šlajc-trkački grad. Tu se vozi trka sa najdužim trkačkim stažom i to već 95 godina ( od 1923.godine -nije se vozila samo od 1941-1945. godine).Ove godine je bilo 438 takmičara u 32 klase solo motora i prikolica. Vozili su IDM (međunarodni Nemački šampionat) i Evro kup u klasi 50GP.
Ovog vikenda naša Moto klasik reprezentacija je bila sastavljena od 4 takmičara u solo kategorijama i jedane posade u prikolicama.
Prikoličarima, vozač Dragan Dragoj i balanser Slobodan Vasiljević (MK Senior-Beograd) je najzad krenulo. Posle petog mesta na Slovakia ringu-Slovačka i petog mesta na Grobniku-Hrvatska, drugo mesto u prvoj trci i drugo mesto u drugoj trci je sasvim lep uspeh.
U klasi Super Bike Open Miroslav Stanojević (MK Senior-Beograd) nije ponovio prošlogodišnji uspeh (dva puta drugi). U prvoj trci bio je peti a u drugoj trci u borbi za treće mesto otkazao mu je motor pa iako mu je ostao samo jedan krug do kraja trku nije završio.
U klasi 50GP koja se vozi za Evro kup, konkurencija je izuzetno jaka. Tu vozi veliki broj takmičara koji su vozili Svetsko prvenstvo u GP50 i GP80. I pored činjenice da su drugi takmičari u mnogo boljoj finansijskoj situaciji, naši reprezentativci postižu solidne rezultate.
Karolj Kenjereš (MFC-Subotica) u prvoj trci je bio peti, a u drugoj trci četvrti, falilo mu je 1,25 sekundi da se domogne trećeg mesta.
Ivica Barković (MFC-Subotica) u prvoj trci je bio sedmi, a u drugoj osmi.
Stanko Markotić (MK Senior-Beograd) nije ponovio uspeh iz Hockenhajma (treći i drugi) zbog kvara na menjaču. Obe trke je vozio bez druge i treće brzine, pa je bio u prvoj trci jedanaesti,a u drugoj četrnaesti.
Organizator,drugi takmičari i gledaoci poštuju činjenicu da mi uvek iz Srbije prevaljujemo puno kilometara da bismo došli na trku. Osećali smo se zaista dobro.
Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj.

Jubilarna trka u Čačku ovog vikenda!

Ovog vikenda očekuje nas pravi moto kros spektak na stazi Jeljin,koja ove godine obelezava jubilej od 40 godina postojanja! Očekuje se rekordni broj takmičara iz Srbije,Makedonije,Slovenije,Hrvatske,Bosne i Austrije. Kao i mnoge legende moto krosa koje će svojim dolaskom uveličati ovaj jubilej.
Pravi time table Čacak 2018

Naši takmičari na moto kros trci u Kreševu

Proteklog vikenda 26.-27. maja u Kreševu (BiH), održana je motocross trka European-BMU championship 2018. na kojoj su se pojavili takmičari iz zemalja u okruženju, Slovenije, Nemačke, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Hrvatske, Srbije i naravno BiH.
U veoma jakoj konkurenciji, gde su snage odmerili i takmičari koji voze evropski i svetski MX/GP šampionat, našli su se i naši takmičari, za koje je ova trka bila odlična lekcija, pa su tako mogli dosta toga da vide i nauče od vele-majstora motocross-a.
Srbija je imala predstavnike u svim kategorijama i slobodno možemo reći da se nismo obrukali, obzirom da se jako malo pažnje posvećuje ovoj grani sporta kod nas!
MSS je ukazao poverenje sledećim klubovima koji su predstavljali Srbiju u Kreševu: (GTC racing-Kraljevo-5 takmičara, Tanasko Rajić -4 takmičara, Sagmajster team-Subotica- 3 takmičara, AMSK Čačak- 3 takmičara i BAP R.T.- 1 takmičara)
Staza je smeštena u Nacionalnom parku Kreševo, jako dobro pripremljena, sa prelepom okolinom i prirodom a organizatori su se potrudili da sve prođe u najboljem redu i što je najvažnije, bez intervencije službenih lica i Hitne pomoći!

Sportski pozdrav!

Moto Klasik: Vrlo uspešan vikend

Kao što sam već najavio ovog vikenda održana je u Hokenhajmu (Nemačka) trka koja se boduje za internacionalni nemački šampionat (IDM) i Evro kup u 50 ccm. Naši su bili odlični. Stanko Markotić (MK Senior, Beograd) vozeći KREIDLER u klasi GP 50 bio je u obe trke drugi. Uprvoj trci ispred njega je bio samo Bert Smit (Holandija) sa razlikom od samo 0,36 sekundi. Karolj Kenjereš (MFC,Subotica-TOMOS GP 50) u prvoj trci imao je kvar menjača, a u drugoj trci je bio trećiTreći član naše Moto klasik reprezentacije Barković Ivica (MFC,Subotica-TOMOS GP 50) u prvoj trci je zauzeo šesto mesto, a u drugoj sedmo mesto.Konkurenti naših takmičara kažu da je ovo invazija vozača iz Srbije u klasi 50 ccm.
Drugi deo naše klasik reprezentacije,prikoličari vozač Dragan Dragoj i balanser Slobodan Vasiljević (MK Senior, Beograd)vozili su trku IGFC šampionata na obnovljenoj stazi Grobnik,Hrvatska.
Na trku smo kasnili,zbog smrtnog slučaja u porodici balansera Vasiljevića jedan dan. Iako u petak nismo vozili nijedan trening organizator nam je dozvolio da startujemo sa zadnje startne pozicije. Ovog puta smo prvi put vozili prikolicu na ovoj stazi i u prvoj trci smo bili peti,u drugoj trci peti a u trećoj trci šesti. Rezultat je mogao biti i bolji ali smo mi zadovoljni jer nam je ova trka bila odličan trening za trku koju ćemo na istoj stazi voziti u septembru za Evro kup. S obzirom da sam promoter Evro kupa u klasi prikolica obavio sam veliki broj razgovora sa drugim takmičarima da bi došli u što većem broju. To je rekao takmičar Dragoj.

Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj.

Prva Hard Enduro trka u Loznici


Ovog vikenda odrzaće se prva Hard Enduro trka u Loznici na planini Gučevo. U organizaciji kluba Hard Enduro Loznica i Moto saveza Srbije biće dočekano oko 110 takmičara A i B klase. U subotu prvog dana biće odzan prolog kao i Enduro vonja na trasi dugoj 20km. Istog dana biće takmičenje prvih pet iz prologa za pobednika prologa. Drugog dana odrzaće se teska vonja na stazi dugoj 60 km. Planina Gučevo ocekuje i veliki broj posetila kao i ljubitelja Enduro discipline.

OVOG VIKENDA MOT0 KLASIK NA VELIKOM BROJU MEĐUNARODNIH TRKA

Dok naše prvenstvo nije ni počelo, na međunarodnom planu članovi reprezentacije Srbije u Moto klasiku su vrlo aktivni. Ovog vikenda Karolj Kenjereš (MFC-Subotica), Ivan Barković (MFC-Subotica) i Stanko Markotić (MK Senior-Beograd) voziće u klasi 50GP na stazi Hockenheim u Nemačkoj.Kenjereš i Barković voze Tomos GP50 a Markotić Kreidler 50. Trka se boduje za Otvoreni Nemački šampionat i Evro kup.
Takmičar Srđan Ostojić (AMK Petrovgrad-Zrenjanin) voziće Tomos D6 na trci u Požegi u Hrvatskoj. Trka se boduje za Otvoreni šampionat Hrvatske.
Prikoličari, vozač Dragan Dragoj i balanser Vasiljević Slobodan (MK Senior-Beograd) voze na potpuno obnovljenoj stazi Grobnik u Hrvatskoj. Trka se boduje za međunarodni IGF šampionat.
Svima puno sreće!
Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj.

MOTO KLASIK:SOLO ODLIČNI, PRIKOLIČARI PODBACILI

1.maja 2018.godine održane su na Slovakia Ringu u Slovačkoj trke za Alpe Adria šampionat i Evro Regularity Cup.
U Alpe Adria šampionatu u klasi GP50 i u prvoj i u drugoj trci prvi je bio naš takmičar Karolj Kenjereš (MFC-Subotica).U prvoj trci u klasi clasic 500 Zoran Pavlović (Vojvodina-Novi Sad) vodio je do tri krivine pre kraja.Zbog kvara na kvačilu ipak je završio kao drugi.U drugoj trci nije startovao.
Slovakia Ring je lepa staza i pre svega bezbedna staza, ali je u isto vreme u fizičkom smislu za vozača izuzetno naporna. Ide se iz krivine u krivinu. Nema pravaca na kojima bi se malo odmorile ruke. Prvu trku smo poveli,vodili do polovine trke i napravili najbrži krug trke. Iako je balanser Zlatko Kostadinović (MK Senior-Beograd) odlično obavio svoj deo posla umor i bolovi u mojim rukama su nam oborili tempo i trku smo završili kao šestoplasirani. U drugoj trci se ponovilo isto pa smo opet završili kao šesti. Svaki propust u pripremama za takmičarsku sezonu donosi kaznu već na prvoj trci, rekao je vozač prikolice Dragan Dragoj (MK Senior-Beograd).
Selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj

Moto klasik odlazi na Alpe Adriu

Vrlo bogata dešavanja u Evropi, u Moto klasiku, počinju 30.04.2018 – 01.05.2018, trkom na poznatom auto-motodromu u Slovačkoj-Slovakia Ring. Biće održana prva trka za Alpe Adria kup (FIM EUROPE ALPE ADRIA KUP) i prva trka za Kup Evrope (FIM EUROPE CUP VINTAGE REGULARITY).
Od naših takmičara u kupu Alpe Adria će voziti: u klasi Classic 50 GP Karolj Kenjereš i Ivica Barković, oba klub MCF-Subotica. U klasi Classic 500 voziće Zoran Pavlović, klub AMK Vojvodina-Novi Sad.U FIM Europe Cup u klasi prikolica voziće Dragan Dragoj sa balanserom Zlatkom Kostadinovićem, klub MK Senior-Beograd.
S obzirom da je Karolj Kenjereš vozeći Tomos 50 GP bio prvak Alpe Adria za 2017.godinu (klasa 50 GP) nadamo se da će i ove godine biti uspešan. Iako je ta titula kod nas neopravdano prošla nezapaženo još jednom mu čestitamo.
Svima želim puno sreće i uspeha u takmičarskoj 2017.godini.
Selektor Moto klasik reprezentacije Dragan Dragoj

Prva MX trka za Sampiona Srbije u Globarima

Nema lepšeg i boljeg načina da sezonu moto sporta u disciplini moto kros na našim prostorima započnete sa velikim brojem takmičara iz zemlje i inostranstva. Kada ugledate pun boks, startnu rampu i naravno takmičare na stazi, praznična atmosfera nameće se sama od sebe. Tako je to bilo ovog uspesnog vikenda 14/15.04.2018 na motokros stazi Gajic. Rezultate imate u rezultatima sa svim treninzima i obe trke. 

Galerija

Video

Video 1

Prva RR trka na stazi Serres

Prošlog vikenda naši takmičari su u Grčkoj na stazi Serres učestvovali na prvoj trci za Balkanski Čampionat (Istočno Evropski) i za Šampionat Srbije. Nastupilo je 14 naših takmičara koji su se takmičili i uspešno završili obe trke ovog vikenda. U prilogu su slike,snimci i rezultati naših takmičara.

Galerija

Video
Video 1
Video 2

Promocija GTC kluba

Turistička organizacija Kraljeva i AMSK GTC racing-Kraljevo Vas pozivaju da dana 07.04.2018.godine
( subota ), prisustvujete promociji adrenalinskog i aktivnog turizma u Kraljevu, kao i promociji našeg
kluba koja će se održati na Trgu srpskih ratnika u centru grada sa početkom u 12 časova.
Uz prigodan program, predstavljanje takmičara,promociju svih motocikala, quadova i disciplina u
moto-sportu, Aero miting, Rock koncert, podelu poklona i flajera, degustaciju energetskih napitaka i
još mnogo toga, očekujemo Vas da uveličajte ovaj spektakl koji do sada nije viđen u našem gradu!
Manifestaciju će otvoriti:
Darko Radonjić- ispred Moto Saveza Srbije,
Ivan Bunardžić- Gradski većnik, zadužen za sport i kulturu,
Zvonko Tufegdžić- Predsednik regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okruga,
Ana Mirosavljević- Direktorka Turističke organizacije Kraljeva,
Dejan Jablanović- Predsednik AMSK GTC racing- Kraljevo

Galerija

Video
Video 1
Video 1

Linkovi

Link 1
Link 2

Prva RR trka na stazi Serres

Moto savez Srbije zvanicno potvrdjuje da će se prva trka u Road Race-u voziti u Grčkoj na stazi u Serezu i bodovati za šampionat Srbije i za Istočno Evropski šampionat. Dodela pehara za nas šampionat biće odmah posle proglašenja Istočno Evropskog šampionata istoga dana. Svi takmičari koji hoće da idu na trku treba što pre da se obrate savezu za vadjenje licenci kako ne bismo sve radili par dana pred polazak. Za sve informacije obratite se savezu.

Početak MX sezone u Grčkoj

Na radost mnogih ljubitelja brzine i dvotočkaša, narednog vikenda, 10 i 11.03.2018.godine počinje nova moto kros sezona, trkom za Istočno evropski šampionat na stazi u mestu Gianinitsa, Grčka.

Čast da predstavlja našu zemlju na ovom šampionatu imaju vozači, MKK „Tanasko Rajić“ iz Čačka i Sagmajster tima iz Subotice.Nadamo se da će ekipa u sastavu Duško Paunović, Branislav Stanojević,Richard Sagmaister, mladi David Stevancevic na čelu sa prošlogodišnjim šampionom Milićem Zimonjićem opravdati renome i predstaviti našu i zemlju na pravi način.
Sezona u šampionatu Srbije počinje trkom na stazi Globare, u Kruševcu za vikend 14/15.04.2018.godine
V.D. Generalni sekretar Božidar Mihailović.

MOTO KLASIK:VELIKI TRUD-VELIKI USPEH!

Da je upornost moto klasičara-prikoličara vrlina pokazali smo i ovaj put.Od 2014. godine ukazujemo Moto klasik komisiji FIM Evrope da ukoliko ne promene pravilnik za prikolice (godina proizvodnje do 1972. godine) neće imati šampionat.To se nažalost i desilo.

Na osnovu razgovora sa mnogim prikoličarima iz Evrope napravili smo dodatak pravilnika,uvodjenje nove klase,da bi se mogao uključiti veći broj takmičara.Bili smo na IGFC šampionatu,Alpe-Adria šampionatu,trci svetskog prvenstva prikolica F1,Grab the Flag i više trka u Nemačkoj.Razmenili smo puno e-mailova sa Kampos Kostom(Portugalija)predsednikom i drugim članovima Moto klasik komisije FIM Evrope.Ovog vikenda na zasedanju komisije u Rimu-Italija prihvaćeni su svi naši predlozi.

Sam sam sebe pozvao na sastanak i putovao o svom trošku.Učestvovao sam u radu komisije.Imao sam ozbiljne odgovore na sva pitanja članova komisije.Rezultat je usvajanje mojih predloga(prikolice proizvedene do 31.12.1983. godine,1100 ccm,4 takta-vazdušno hladjeni i 750ccm,2 takta-vodeno ili vazdušno hladjeni).To nam omogućava da sa prikolicama iz Srbije vozimo trke za prvenstvo Evrope.Kalendar predvidja pet trka:Hrvatska,Francuska,Nemačka,Engleska i Švedska.

Dragoj Dragan predsednik MK Senior

selektor Moto klasik reprezentacije Srbije

Foto 1-Zasedanje komisije:Kampos Kosta (Portugalijapredsednik),John Davidson (Engleska) podpredsednik,Dragan Dragoj (Srbija) i Igor Bošković (Hrvatska)

Foto 2-Kampos Kosta i Dragan Dragoj na aerodromu Fiumincino-Rim

USPEH AMSS TRB VIDRA TIMA NA SVETSKOM PRVENSTVU

AMSS TRB Vidra tim je 15/16.10.2017 izasao na Svetsku moto scenu u jednoj od najjačih moto trka, a to su trke izdržljivosti Edurance 24h. Naš tim je uz direktnu podršku YART Yamaha Austrija otišao u Francusku na stazu PolRicard gde su se takmičili sa preko 60 timova. Na trci koja traje 24h naš, Srpski tim je zauzeo 14. mesto u generalnom plasmanu, a 8. mesto u svojoj kategoriji. S tim da je naš tim vozio u najjačoj kategoriji koja nosi oznaku EWC. Jedan veliki uspeh za naše vozače Dalibora Miletića, Nenada Petrovića i Veljka Vidića koji će sledeće godine nastaviti sa još boljim rezultatima.

On October 16, 2017, the AMSS TRB Vidra team entered the world motorcycle scene in one of the strongest motorcycle races, and these are Edurance 24h races. Our team, with the direct support of YART Yamaha Austria, went to France at PolRicard, where they competed with over 60 teams. In the race that lasts 24 hours, the Serbian team took 14th place in the general classification and 8th place in its category. With the fact that the team drove us into the strongest category bearing the mark EVC, this is a great success for our drivers Dalibor Miletic, Nenad Petrovic and Veljko Vidic, who will continue to achieve even better results next year.

Enduro na Fruskoj Gori

Za vikend ce se odrzati Enduro trka na Fruskoj Gori,ova trka se boduje za Sampionat Srbije i ona je poslednja zvanična trka za ovu godinu. Narednog vikenda ce se odrzati pozivna trka na planini Cer o kome cemo nadknadno obavestiti takmičare. Uzivajte na Fruskoj Gori ovog vikenda uz mnogo takmičara sto iz Srbije tako i iz okruzenja!!!

Alma Mons flajer

Dobri rezultati za vozače iz Čačka!

Juče je na stazi u Bačkoj Topoli, vožena poslednja trka u šampionatu Srbije u moto krosu, gde su zahvaljujući svojim uspešnim vožnjama, predstavnici naša dva moto kros kluba ponovili prošlogodišnje uspehe u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
U najmlađoj klasi MX65, Aleksa Milosavljević, vozač MK Tanasko Rajić je osvojio II mesto, a vozač Termorad AMSK Čačak, Filip Rajević je III mesto. U generalnom plasmanu Aleksa je osvojio vicešampionsku titulu a Filip treće mesto.
U klasi MX85 zahvaljujući ubedljivom vožnjom i pobedama u obe vožnje Milić Zimonjić, vozač MK Tanasko Rajić odbranio je i ponovo osvojio šampionsku titulu.
U klasi MX2 dobrom vožnjom, vozač MK Tanasko Rajić Nenad Petrović je ponovio prošlogodišnji uspeh i na više nego ubedljiv način odbranio šampionsku titulu.
U ekipnoj konkurenciji, MK Tanasko Rajić je osvojio drugo a Termorad AMSK Čačak treće mesto u klasi 1.

Pozivna trka u Kraljevu za MX kategoriju.

​​​​​Poštovani,

Koristimo priliku da Vas obavestimo da je Motocross klub GTC racing iz Kraljeva, završio sa radovima na izgradnji motocross stae ,,MX park Trešnjari,, i sa zadovoljstvom Vas pozivamo na otvaranje koje će se održati 15.10.2017. godine uz pozivnu trku koja je planirana istog dana.

Kraljevo-Prijava

Pravilnik-trke

Unapred HVALA!
Predsednik kluba
Dejan Jablanović
069/555 66 00

Uspesno zavresen drugi Čačak.

Foto:
– Dejan Todosijević
– Ivan D Mitrović

NAŠI SOLIDNI U SLAVONSKOJ POŽEGI

U Slavonskoj Požegi na stazi Glavica održana je završna trka Otvorenog Moto šampionata Hrvatske.Učešće su uzeli takmičari u kategoriji Road racing,Super moto i Moto klasik, i to iz Hrvatske,Slovenije,Austrije,Rumunije i Srbije.
U klasi prikolica bilo je ukupno 6 posada.U subotu u prvoj trci prvo mesto su zauzeli vošač Dragan Dragoj i balanser Slobodan Vasiljević (MK Senior,Beograd), a peto mesto vozač Zlatko Kostadinović i balanserka Dragana Kostadinović (MK Senior,Beograd).U nedelju u drugoj trci opet su bili prvi Dragoj/Vasiljević a treći Kostadinović/Kostadinović.Odlično organizovana trka,gostoljubivi domaćini i veliki odziv gledalaca.

Dragan Dragoj predsednik MK Senior i selektor Moto klasik reprezentacije Srbije

Snimak trke sa prikolice:

Pripreme naših takmičara na Boldoru

Naši takmičari se polako pripremaju u Francuskoj na stazi Boldor gde će se za vikend održati Svetsko prvenstvo u trkama izdržljivosti.

Druga nagrada Čačka

Pocetak jesenje moto kros sezone ce zapoceti na stazi Jeljin u Čačku u organizaciji kluba AMSK Čačak dana 16/17.09.2017.Ovo je druga trka na toj stazi za ovu godinu a ujedno i trka koja se organizuje povodom 100godina grada Čačka.Stim se očekuje jako veliki odziv takmičara a i publike. Treninzi ce biti tokom subote a u nedelju nas očekuju zvanični treninzi i duple trke u svim kategorijama.
Mole se takmičari u ime saveza i organizatora trke da uzmu prijavu (dole postavljenu) i popune i donesu tamo kako bi na verifikaciji ubrzali proceduru i omogućili raniji izlazak na stazu.

PRIJAVA ZA UČEŠĆE – ČAČAK 2017

Vratio se Buca

Naš poznati motorciklista,idejni tvorac Moto klasika u Srbiji Borivoje Vlaisavljević-Buca vratio se sa zaista velikog i teškog puta.Od Vršca preko Rumunije,Ukrajine i Rusije stigao je do glavnog grada Mongolije Ulam Batora. Iako mu je krajni cilj bio Magadan zbog izuzetno loših vremenskih uslova i činjenice da su pojedine deonice duge i do 800 km. bespuće (bez signala za telefon,benzinskih pumpi i naseljenih mesta)morao je da krene nazad.Vratio se preko Rusije,Belorusije,Poljske,Slovačke,Mađarske i Rumunije prešavši u tečkim vremenskim i putnim uslovima ukupno 17800 km. za 30 dana.
Buca je putovao sam sa 35 godina starom Hondom 400.
Bravo majstore.Drugar Draguljče!Velika Nagrada Zrenjanina 16/17.09.2017

Za vikend 16/17.09.2017 god odrzace se trka za veliku nagradu Zrenjanina. Trke ce se odrzati u disciplini Motoklasik,Supermoto i Road Race u kategoriji 125SP. Trka ce se bodovati za sampionat Srbije, Odrzace se duple trke,u subotu i u nedelju u svim kategorijama.

Mole se takmičari da popune prijavu kako bi verifikacija na tehničkom išla što brže. Hvala

Prijava-ZR-2

SATNICA-ZR

Pozivna moto kros trka u Tovarisevu

Poštovani,
MSS obaveštava sve moto kros takmičare,precednike moto kros klubova i ostale iz moto krosa da će se 09-10.09.2017 održati pozivna trka na stazi MXBAP Racing team koja se nalazi u Tovarisevu (Bačka Palanka). Trku organizuje klub BAP racing team iz Bačke Palanke.Pošto je trka pozivna i neće se bodovati za šampionat mogu je voziti takmičari koji nemaju licencu MSS-a,stim što će na dan trke morati da izvade jednodnevnu licenu koja kosta 2000din. i proci tehnički i verifikaciju kao i svi ostali takmičari i članovi MSS.Potvrde o dolasku na trku pošaljite na mejl BAP racing team ( ascrnibp@gmail.com ) i mejl MSS-a.Satnica će biti uskoro okačena na sajtu moto saveza.

Moto savez Srbije

Moto klasik:BRAVO KENJERES BRAVO TOMOS

Predhodnog vikenda nasi takmicari,članovi reprezentacije u moto klasiku su bili u Mostu (Ceska) gde se vozila završna trka klasik 50Euro kupa za 2017godinu. U prvoj trci Karolj Kenjeres u velikoj borbi zauzeo je treće mesto sa zaostatkom od svega 0,022 sec. Iza drugo plasiranog Gerharda Singera(Nemacka). Ivan Barković zauzeo je 6 mesto. U drugoj trci Kenjeres osvaja prvo mesto dok Barković ponovo zauzima 6 mesto. Ovom pobedom Kenjeres završava na 4 mestu a Barković na 12 mestu u generalnom plasmanu.I to sa Tomosima ispred takmičara iz Holandije, Nemačke, Švedske i Belgije koji svi voze Krajlere. Za Evro Kup ove godine je voženo ukupno 10 trka ali naši takmičari nisu bili na četiri trke(Belgija i Nemačka). I pored toga odlično su plasirani. Jos jednom BRAVO BRAVO!!!
Selektror Moto Klasik Reprezentacije Srbije
Dragoj Dragan

Rezultati naših takmičara u MX disciplini

Na međunarodnoj trci za Otvoreni šampionat BIH u moto krosu održanim u subotu, na stazi u Rogatici, u konkurenciji vozača iz svih krajeva bivše SFRJ, predstavnici naša dva kluba i Moto saveza Srbije imali su više nego zapažen uspeh.
U najmlađoj klasi MX65, vozači ekipe Termorad AMSK Čačak, Filip Rajević je osvoijio drugo, a Petar Rajević treće mesto i opravdali očekivanja. U klasi MX85 prvo mesto ubedljivom vožnjom osvojio je Milić Zimonjić, vozač MK Tanasko Rajić.
U klasi MX1 dobrom vožnjom, vozač MK Tanasko Rajić Duško Paunović zauzeo je drugo mesto,
U ekipnoj konkurenciji, MK Tanasko Rajić je osvojio drugo, a Termorad AMSK Čačak treće mesto.
Dobri rezultati naših vozača su prava uvertira za narednu trku Otvorenog šampionata Srbije koja se održava na stazi “Miloš Lijeskić” na Jeljenu 17.09.2017.godine.

prva slika st.broj 3-Filip Rajević, fotograf Zoran Rajević
druga slika st.broj 7-Petar Rajević, fotograf Zoran Rajević

Treće mesto u Nemačkoj-Moto Klasik

Ovog vikenda održana je treća trka Nemačkog otvorenog brdskog šampionata u mestu Luckendorf.Prvi put organizovana 1923.godine,neprekidno traje do danas (osim 1941.-1945.).U ovoj od gledalaca izuzetno ispraćenoj trci učestvovalo je 305 takmičara iz osam zemalja i to u klasi klasičnih motorcikala,motorcikala sa prikolicom,trkačkih automobila i trkačkih formula.
U klasi motorcikala sa prikolicom bilo je ukupno 35 ekipa,podeljenih u tri kategorije.U kategoriji 2, naša posadaragoj Dragan -vozač i Vasiljević Slobodan-balanser,članovi MK Senior-Beograd,zauzela je treće mesto.Bilo je ukupno šest trka i vremena su se sabirala da bi se došlo do završnog plasmana.
Bili smo izuzetno srdačno dočekani od organizatora i ostalih takmičara.
Dragan Dragoj,predsednik MK Senior i selektor Moto klasik reprezentacije Srbije.

Veliki gubitak za moto sport, zbogom Šampione

Veliki gubitak domaćeg moto sporta.

Tokom trke za Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine, vožene u nedelju 06.08.2017. godine na stazi Zalužani, život je izgubio Draženko Tintor, aktuelni šampion klase Formula 1000 i dugogodišnji takmičar šampionata Srbije na kružnim stazama.

Draženko je na Zalužanima u prvoj trci voženoj u subotu zabeležio pobedu, ali sreća nije bila na njegovoj strani drugog dana. U nedelju, tokom druge trke, Tintor je doživeo nesreću na stazi, izleteo i doživeo povrede.

Sa ozbiljnim povredama, Draženko je prevezen u Klinički centar Banja Luka, gde mu je u 14h po lokalnom vremenu konstatovana smrt.

Moto savez Srbije na ovaj način želi da izrazi veliku tugu zbog gubitka takmičara, uz iskreno saučešće porodici, prijateljima i kolegama trkačima kod kojih je ovaj događaj izazvao veoma veliku tugu.

Sekretar saveza
Darko Radonjić


Veliki uspeh Dušana Blagojevića u Rumuniji

Kada je krenuo put Rumunije, Dušan Blagojević nije znao šta da očekuje. Red Bull Romaniacs – Najteža i najskuplja enduro trka na svetu.

Prvog dana vožen je prolog – prva etapa napravljena od drveća, kamenja i guma, a smeštena u centru prelepog rumunskog grada Sibiu. U Dušanovoj klasi 250 takmičara, a on na kraju dana osmi. Osma pozicija među timovima iz celog sveta!

Drugog dana, osma startna pozicija, ali i manjak sreće. Problemi sa motorom mučili su Blagojevića tokom celog dana, međutim on se nije predavao i dan završava na 20. poziciji. Tim ljudi koji je krenuo sa Dušanom radio je tokom cele noći. Pola pet ujutru, buđenje i polazak na treći trkački dan.

Treći trkački dan izuzetno težak. Bilo je gotovo nemoguće nadoknaditi izgubljene pozicije, ali se 20. pozicija u generalnom plasmanu sačuvala i obezbedilo 20. starno mesto za četvrti dan.

U noći između trećeg i četvrtog dana kišni oblaci nadvili su se nad ovim gradićem u Rumuniji. Dušana, ali sve ostale vozače dočekao je užasan dan. Prema Dušanovim rečima, četvrtog dana je bio ubeđen da se njegov nastup na ovoj trci završava. Srećom, nije bio u pravu! Šta više, nadoknadio je jednu poziciju i dan završio na 19. mestu.

Peti dan, za vozače uglavnom najteži. Ali ne i za Blagojevića. Njemu je ovaj dan bio ubedljivo najbolji. U trku je ušao odmoran i nekako je sve bilo na njegovoj strani. Startovao je sa 19. pozicije, a kako je trka odmicala, video je da jednog po jednog vozača obilazi. Ubrzavao je tempo i uspeo je – Na cilj je stigao kao trećeplasirani!

Na kraju, posle 700 kilometara provedenih u šumama Rumunije, Dušan se upisao u istoriju, osvojivši 13. poziciju na trci Red Bull Romaniacs.

Naravno, svega ovog ne bi bilo bez podrške. Bez Opštine Raška, Moto Kluba Jazavci iz Raške, kompanija Motobike, Xmoto i MegalitSumnik i splava Freestyler Blagojević verovatno ne bi pokazao svoj talenat celom svetu. Čovek koji nam prenosi sve ove detalje svojim objektivom je Predrag Vučković.

Ali to nije sve. Dušan je put Rumunije krenuo kao momak, a odande se vratio sa verenicom. Svoju dugogodišnju devojku Ivanu, Blagojević je odlučio da zaprosi baš u Rumuniji, na ovoj čuvenoj trci. Ona je rekla DA, a njih dvoje postali su pravi hit, jer su o ovom činu pisali najveći svetski mediji. Pa mladenci, čestitiamo!

Tekst pisao : Igor Gasparević