Category Archives: Uncategorized

MSS_grb

MOTO KLASIK:VELIKI TRUD-VELIKI USPEH!

Da je upornost moto klasičara-prikoličara vrlina pokazali smo i ovaj put.Od 2014. godine ukazujemo Moto klasik komisiji FIM Evrope da ukoliko ne promene pravilnik za prikolice (godina proizvodnje do 1972. godine) neće imati šampionat.To se nažalost i desilo.

Na osnovu razgovora sa mnogim prikoličarima iz Evrope napravili smo dodatak pravilnika,uvodjenje nove klase,da bi se mogao uključiti veći broj takmičara.Bili smo na IGFC šampionatu,Alpe-Adria šampionatu,trci svetskog prvenstva prikolica F1,Grab the Flag i više trka u Nemačkoj.Razmenili smo puno e-mailova sa Kampos Kostom(Portugalija)predsednikom i drugim članovima Moto klasik komisije FIM Evrope.Ovog vikenda na zasedanju komisije u Rimu-Italija prihvaćeni su svi naši predlozi.

Sam sam sebe pozvao na sastanak i putovao o svom trošku.Učestvovao sam u radu komisije.Imao sam ozbiljne odgovore na sva pitanja članova komisije.Rezultat je usvajanje mojih predloga(prikolice proizvedene do 31.12.1983. godine,1100 ccm,4 takta-vazdušno hladjeni i 750ccm,2 takta-vodeno ili vazdušno hladjeni).To nam omogućava da sa prikolicama iz Srbije vozimo trke za prvenstvo Evrope.Kalendar predvidja pet trka:Hrvatska,Francuska,Nemačka,Engleska i Švedska.

Dragoj Dragan predsednik MK Senior

selektor Moto klasik reprezentacije Srbije

Foto 1-Zasedanje komisije:Kampos Kosta (Portugalijapredsednik),John Davidson (Engleska) podpredsednik,Dragan Dragoj (Srbija) i Igor Bošković (Hrvatska)

Foto 2-Kampos Kosta i Dragan Dragoj na aerodromu Fiumincino-Rim

MSS_grb

USPEH AMSS TRB VIDRA TIMA NA SVETSKOM PRVENSTVU

AMSS TRB Vidra tim je 15/16.10.2017 izasao na Svetsku moto scenu u jednoj od najjačih moto trka, a to su trke izdržljivosti Edurance 24h. Naš tim je uz direktnu podršku YART Yamaha Austrija otišao u Francusku na stazu PolRicard gde su se takmičili sa preko 60 timova. Na trci koja traje 24h naš, Srpski tim je zauzeo 14. mesto u generalnom plasmanu, a 8. mesto u svojoj kategoriji. S tim da je naš tim vozio u najjačoj kategoriji koja nosi oznaku EWC. Jedan veliki uspeh za naše vozače Dalibora Miletića, Nenada Petrovića i Veljka Vidića koji će sledeće godine nastaviti sa još boljim rezultatima.

On October 16, 2017, the AMSS TRB Vidra team entered the world motorcycle scene in one of the strongest motorcycle races, and these are Edurance 24h races. Our team, with the direct support of YART Yamaha Austria, went to France at PolRicard, where they competed with over 60 teams. In the race that lasts 24 hours, the Serbian team took 14th place in the general classification and 8th place in its category. With the fact that the team drove us into the strongest category bearing the mark EVC, this is a great success for our drivers Dalibor Miletic, Nenad Petrovic and Veljko Vidic, who will continue to achieve even better results next year.

MSS_grb

Enduro na Fruskoj Gori

Za vikend ce se odrzati Enduro trka na Fruskoj Gori,ova trka se boduje za Sampionat Srbije i ona je poslednja zvanična trka za ovu godinu. Narednog vikenda ce se odrzati pozivna trka na planini Cer o kome cemo nadknadno obavestiti takmičare. Uzivajte na Fruskoj Gori ovog vikenda uz mnogo takmičara sto iz Srbije tako i iz okruzenja!!!

Alma Mons flajer

MSS_grb

Dobri rezultati za vozače iz Čačka!

Juče je na stazi u Bačkoj Topoli, vožena poslednja trka u šampionatu Srbije u moto krosu, gde su zahvaljujući svojim uspešnim vožnjama, predstavnici naša dva moto kros kluba ponovili prošlogodišnje uspehe u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
U najmlađoj klasi MX65, Aleksa Milosavljević, vozač MK Tanasko Rajić je osvojio II mesto, a vozač Termorad AMSK Čačak, Filip Rajević je III mesto. U generalnom plasmanu Aleksa je osvojio vicešampionsku titulu a Filip treće mesto.
U klasi MX85 zahvaljujući ubedljivom vožnjom i pobedama u obe vožnje Milić Zimonjić, vozač MK Tanasko Rajić odbranio je i ponovo osvojio šampionsku titulu.
U klasi MX2 dobrom vožnjom, vozač MK Tanasko Rajić Nenad Petrović je ponovio prošlogodišnji uspeh i na više nego ubedljiv način odbranio šampionsku titulu.
U ekipnoj konkurenciji, MK Tanasko Rajić je osvojio drugo a Termorad AMSK Čačak treće mesto u klasi 1.

MSS_grb

Pozivna trka u Kraljevu za MX kategoriju.

​​​​​Poštovani,

Koristimo priliku da Vas obavestimo da je Motocross klub GTC racing iz Kraljeva, završio sa radovima na izgradnji motocross stae ,,MX park Trešnjari,, i sa zadovoljstvom Vas pozivamo na otvaranje koje će se održati 15.10.2017. godine uz pozivnu trku koja je planirana istog dana.

Kraljevo-Prijava

Pravilnik-trke

Unapred HVALA!
Predsednik kluba
Dejan Jablanović
069/555 66 00

MSS_grb

Uspesno zavresen drugi Čačak.

Foto:
– Dejan Todosijević
– Ivan D Mitrović

MSS_grb

NAŠI SOLIDNI U SLAVONSKOJ POŽEGI

U Slavonskoj Požegi na stazi Glavica održana je završna trka Otvorenog Moto šampionata Hrvatske.Učešće su uzeli takmičari u kategoriji Road racing,Super moto i Moto klasik, i to iz Hrvatske,Slovenije,Austrije,Rumunije i Srbije.
U klasi prikolica bilo je ukupno 6 posada.U subotu u prvoj trci prvo mesto su zauzeli vošač Dragan Dragoj i balanser Slobodan Vasiljević (MK Senior,Beograd), a peto mesto vozač Zlatko Kostadinović i balanserka Dragana Kostadinović (MK Senior,Beograd).U nedelju u drugoj trci opet su bili prvi Dragoj/Vasiljević a treći Kostadinović/Kostadinović.Odlično organizovana trka,gostoljubivi domaćini i veliki odziv gledalaca.

Dragan Dragoj predsednik MK Senior i selektor Moto klasik reprezentacije Srbije

Snimak trke sa prikolice:

MSS_grb

Pripreme naših takmičara na Boldoru

Naši takmičari se polako pripremaju u Francuskoj na stazi Boldor gde će se za vikend održati Svetsko prvenstvo u trkama izdržljivosti.

MSS_grb

Druga nagrada Čačka

Pocetak jesenje moto kros sezone ce zapoceti na stazi Jeljin u Čačku u organizaciji kluba AMSK Čačak dana 16/17.09.2017.Ovo je druga trka na toj stazi za ovu godinu a ujedno i trka koja se organizuje povodom 100godina grada Čačka.Stim se očekuje jako veliki odziv takmičara a i publike. Treninzi ce biti tokom subote a u nedelju nas očekuju zvanični treninzi i duple trke u svim kategorijama.
Mole se takmičari u ime saveza i organizatora trke da uzmu prijavu (dole postavljenu) i popune i donesu tamo kako bi na verifikaciji ubrzali proceduru i omogućili raniji izlazak na stazu.

PRIJAVA ZA UČEŠĆE – ČAČAK 2017

MSS_grb

Vratio se Buca

Naš poznati motorciklista,idejni tvorac Moto klasika u Srbiji Borivoje Vlaisavljević-Buca vratio se sa zaista velikog i teškog puta.Od Vršca preko Rumunije,Ukrajine i Rusije stigao je do glavnog grada Mongolije Ulam Batora. Iako mu je krajni cilj bio Magadan zbog izuzetno loših vremenskih uslova i činjenice da su pojedine deonice duge i do 800 km. bespuće (bez signala za telefon,benzinskih pumpi i naseljenih mesta)morao je da krene nazad.Vratio se preko Rusije,Belorusije,Poljske,Slovačke,Mađarske i Rumunije prešavši u tečkim vremenskim i putnim uslovima ukupno 17800 km. za 30 dana.
Buca je putovao sam sa 35 godina starom Hondom 400.
Bravo majstore.Drugar Draguljče!MSS_grb

Velika Nagrada Zrenjanina 16/17.09.2017

Za vikend 16/17.09.2017 god odrzace se trka za veliku nagradu Zrenjanina. Trke ce se odrzati u disciplini Motoklasik,Supermoto i Road Race u kategoriji 125SP. Trka ce se bodovati za sampionat Srbije, Odrzace se duple trke,u subotu i u nedelju u svim kategorijama.

Mole se takmičari da popune prijavu kako bi verifikacija na tehničkom išla što brže. Hvala

Prijava-ZR-2

SATNICA-ZR

MSS_grb

Pozivna moto kros trka u Tovarisevu

Poštovani,
MSS obaveštava sve moto kros takmičare,precednike moto kros klubova i ostale iz moto krosa da će se 09-10.09.2017 održati pozivna trka na stazi MXBAP Racing team koja se nalazi u Tovarisevu (Bačka Palanka). Trku organizuje klub BAP racing team iz Bačke Palanke.Pošto je trka pozivna i neće se bodovati za šampionat mogu je voziti takmičari koji nemaju licencu MSS-a,stim što će na dan trke morati da izvade jednodnevnu licenu koja kosta 2000din. i proci tehnički i verifikaciju kao i svi ostali takmičari i članovi MSS.Potvrde o dolasku na trku pošaljite na mejl BAP racing team ( ascrnibp@gmail.com ) i mejl MSS-a.Satnica će biti uskoro okačena na sajtu moto saveza.

Moto savez Srbije

MSS_grb

Moto klasik:BRAVO KENJERES BRAVO TOMOS

Predhodnog vikenda nasi takmicari,članovi reprezentacije u moto klasiku su bili u Mostu (Ceska) gde se vozila završna trka klasik 50Euro kupa za 2017godinu. U prvoj trci Karolj Kenjeres u velikoj borbi zauzeo je treće mesto sa zaostatkom od svega 0,022 sec. Iza drugo plasiranog Gerharda Singera(Nemacka). Ivan Barković zauzeo je 6 mesto. U drugoj trci Kenjeres osvaja prvo mesto dok Barković ponovo zauzima 6 mesto. Ovom pobedom Kenjeres završava na 4 mestu a Barković na 12 mestu u generalnom plasmanu.I to sa Tomosima ispred takmičara iz Holandije, Nemačke, Švedske i Belgije koji svi voze Krajlere. Za Evro Kup ove godine je voženo ukupno 10 trka ali naši takmičari nisu bili na četiri trke(Belgija i Nemačka). I pored toga odlično su plasirani. Jos jednom BRAVO BRAVO!!!
Selektror Moto Klasik Reprezentacije Srbije
Dragoj Dragan

MSS_grb

Rezultati naših takmičara u MX disciplini

Na međunarodnoj trci za Otvoreni šampionat BIH u moto krosu održanim u subotu, na stazi u Rogatici, u konkurenciji vozača iz svih krajeva bivše SFRJ, predstavnici naša dva kluba i Moto saveza Srbije imali su više nego zapažen uspeh.
U najmlađoj klasi MX65, vozači ekipe Termorad AMSK Čačak, Filip Rajević je osvoijio drugo, a Petar Rajević treće mesto i opravdali očekivanja. U klasi MX85 prvo mesto ubedljivom vožnjom osvojio je Milić Zimonjić, vozač MK Tanasko Rajić.
U klasi MX1 dobrom vožnjom, vozač MK Tanasko Rajić Duško Paunović zauzeo je drugo mesto,
U ekipnoj konkurenciji, MK Tanasko Rajić je osvojio drugo, a Termorad AMSK Čačak treće mesto.
Dobri rezultati naših vozača su prava uvertira za narednu trku Otvorenog šampionata Srbije koja se održava na stazi “Miloš Lijeskić” na Jeljenu 17.09.2017.godine.

prva slika st.broj 3-Filip Rajević, fotograf Zoran Rajević
druga slika st.broj 7-Petar Rajević, fotograf Zoran Rajević

MSS_grb

Treće mesto u Nemačkoj-Moto Klasik

Ovog vikenda održana je treća trka Nemačkog otvorenog brdskog šampionata u mestu Luckendorf.Prvi put organizovana 1923.godine,neprekidno traje do danas (osim 1941.-1945.).U ovoj od gledalaca izuzetno ispraćenoj trci učestvovalo je 305 takmičara iz osam zemalja i to u klasi klasičnih motorcikala,motorcikala sa prikolicom,trkačkih automobila i trkačkih formula.
U klasi motorcikala sa prikolicom bilo je ukupno 35 ekipa,podeljenih u tri kategorije.U kategoriji 2, naša posadaragoj Dragan -vozač i Vasiljević Slobodan-balanser,članovi MK Senior-Beograd,zauzela je treće mesto.Bilo je ukupno šest trka i vremena su se sabirala da bi se došlo do završnog plasmana.
Bili smo izuzetno srdačno dočekani od organizatora i ostalih takmičara.
Dragan Dragoj,predsednik MK Senior i selektor Moto klasik reprezentacije Srbije.

MSS_grb

Veliki gubitak za moto sport, zbogom Šampione

Veliki gubitak domaćeg moto sporta.

Tokom trke za Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine, vožene u nedelju 06.08.2017. godine na stazi Zalužani, život je izgubio Draženko Tintor, aktuelni šampion klase Formula 1000 i dugogodišnji takmičar šampionata Srbije na kružnim stazama.

Draženko je na Zalužanima u prvoj trci voženoj u subotu zabeležio pobedu, ali sreća nije bila na njegovoj strani drugog dana. U nedelju, tokom druge trke, Tintor je doživeo nesreću na stazi, izleteo i doživeo povrede.

Sa ozbiljnim povredama, Draženko je prevezen u Klinički centar Banja Luka, gde mu je u 14h po lokalnom vremenu konstatovana smrt.

Moto savez Srbije na ovaj način želi da izrazi veliku tugu zbog gubitka takmičara, uz iskreno saučešće porodici, prijateljima i kolegama trkačima kod kojih je ovaj događaj izazvao veoma veliku tugu.

Sekretar saveza
Darko Radonjić


MSS_grb

Veliki uspeh Dušana Blagojevića u Rumuniji

Kada je krenuo put Rumunije, Dušan Blagojević nije znao šta da očekuje. Red Bull Romaniacs – Najteža i najskuplja enduro trka na svetu.

Prvog dana vožen je prolog – prva etapa napravljena od drveća, kamenja i guma, a smeštena u centru prelepog rumunskog grada Sibiu. U Dušanovoj klasi 250 takmičara, a on na kraju dana osmi. Osma pozicija među timovima iz celog sveta!

Drugog dana, osma startna pozicija, ali i manjak sreće. Problemi sa motorom mučili su Blagojevića tokom celog dana, međutim on se nije predavao i dan završava na 20. poziciji. Tim ljudi koji je krenuo sa Dušanom radio je tokom cele noći. Pola pet ujutru, buđenje i polazak na treći trkački dan.

Treći trkački dan izuzetno težak. Bilo je gotovo nemoguće nadoknaditi izgubljene pozicije, ali se 20. pozicija u generalnom plasmanu sačuvala i obezbedilo 20. starno mesto za četvrti dan.

U noći između trećeg i četvrtog dana kišni oblaci nadvili su se nad ovim gradićem u Rumuniji. Dušana, ali sve ostale vozače dočekao je užasan dan. Prema Dušanovim rečima, četvrtog dana je bio ubeđen da se njegov nastup na ovoj trci završava. Srećom, nije bio u pravu! Šta više, nadoknadio je jednu poziciju i dan završio na 19. mestu.

Peti dan, za vozače uglavnom najteži. Ali ne i za Blagojevića. Njemu je ovaj dan bio ubedljivo najbolji. U trku je ušao odmoran i nekako je sve bilo na njegovoj strani. Startovao je sa 19. pozicije, a kako je trka odmicala, video je da jednog po jednog vozača obilazi. Ubrzavao je tempo i uspeo je – Na cilj je stigao kao trećeplasirani!

Na kraju, posle 700 kilometara provedenih u šumama Rumunije, Dušan se upisao u istoriju, osvojivši 13. poziciju na trci Red Bull Romaniacs.

Naravno, svega ovog ne bi bilo bez podrške. Bez Opštine Raška, Moto Kluba Jazavci iz Raške, kompanija Motobike, Xmoto i MegalitSumnik i splava Freestyler Blagojević verovatno ne bi pokazao svoj talenat celom svetu. Čovek koji nam prenosi sve ove detalje svojim objektivom je Predrag Vučković.

Ali to nije sve. Dušan je put Rumunije krenuo kao momak, a odande se vratio sa verenicom. Svoju dugogodišnju devojku Ivanu, Blagojević je odlučio da zaprosi baš u Rumuniji, na ovoj čuvenoj trci. Ona je rekla DA, a njih dvoje postali su pravi hit, jer su o ovom činu pisali najveći svetski mediji. Pa mladenci, čestitiamo!

Tekst pisao : Igor Gasparević
MSS_grb

MOTO KLASICARI NA MIRIJU

Proteklog vikenda delegacija MK Senior (Dragoj Dragan,Kostadinović Zlatko i Stevan Marjanović) bila je na trkalištu Grobnik-Hrvatska,na trci IGFC šampionata(IG Formel Classic Motorrader).Cilj ove posete je bio razmena adresa i razgovor sa drugim klasik prikoličarima kojih je bilo u velikom broju.
FIM Evropa organizuje prvenstvo Evrope u Moto klasiku u više zemalja i više kategorija.U trkama solo motora ima takmičara ali u prikolicama već tri godine ne može da zaživi šampionat.Još 2014.godine ja sam išao na Grobnik i u razgovoru sa John Davidson-om (Engleska),podpredsednikom Moto klasik komisije FIM Evrope rekao sam da sa pravilnikom koji dozvoljava prikolice proizvedene do 31.12.1972. godine neće imati šampionat.Nažalost bio sam u pravu.Već tada sam predložio uvođenje i klase prikolica sa motorima proizvedenim do 31.12.1983.godine.(1100 ccm,četvorotaktni,vazdušno hlađeni i 750 ccm dvotaktni,vazdušno ili vodeno hlađeni.)S obzirom da imam saglasnost prikoličara iz više zemalja obnovio sam pritisak za dopunu pravilnika pišući Kampos Kosti (Portugalija) predsedniku i drugim članovima Moto klasik komisije FIM Evrope.Ta dopuna pravilnika će omogućiti mnogo većem broju takmičara da se takmiči na stazama Grobnik-Hrvatska,Donington Park-Engleskai i Anderstorp-Švedska za šampionat Evrope u Moto klasiku.
Sada pravim registar svih takmičara u ovoj klasi iz Evrope da bi smo poboljšali komunikaciju između FIM Evrope i nacionalnih Moto Saveza-takmičara.

Dragan Dragoj predsednik MK Senior i selektor Moto klasik reprezentacije Srbije


MSS_grb

Izveštaj sa takmičenja održanog na stazi Red Bull Ring u organizaciji AMSS-MSS

HARD DAY ON RED BULL RING for the riders…
Despite good weather forecast for today, early in the morning start the rain on Red Bull Ring. First on the track went class Superstock600 for free practice 1 on wet track. Best time of FP1 class Superstock600 made by Kevin Renner. After them SBK class was on track but they have half/half wet and dry track and it was very difficult for both classes to test the track. Best time of FP1 class SBK made by Julian Mayer. In the afternoon 5 minutes before the second free practice of the day for class Superstock600 it start heavy rain. Best time in FP2 class Superstock600 made by Martin Vugrinec. SBN class went out again on half/half wet and dry track. Best time in FP2 class SBK made by Martin Reinisch.
This race is organised by Auto Moto Federation of Serbia.

MSS_grb

Moto Klasičari opet uspesni:TT ASSEN

U hramu motociklizma u Assenu (Holandija) na GP stazi bilo je u raznim moto klasama preko 300 takmičara. U trci za Euro Kup 50 bilo je 22 takmičara koji su vozili Kreigler,Tomos GP,Yamati,Derbi i Benelli.
U prvoj trci Karolj Kenjereš (MK MFC-Subotica) bio je peti a u drugoj trci treci. Ivan Barković (MK MCF-Subotica) bio je sedamnaesti i dvanaetsi. Izuzetno je vazno reći da posle dve trke (Schleiz-Nemačka i Assen-Holandija) Kenjereš zauzima odlično drugo mesto u generalnom plasmanu.
U klasi free tech 50 mladi Marino Markotić (MK SENIOR-Beograd) nije imao sreće. U prvoj trci je zbog blokiranja motora pao a drugu trku nije završio zbog kvara.
I ako su do sada odlični svesni su da do kraja ovogodišnjeg euro kupa ima još dosta trka a ozbiljni problemi sa novcem ozbiljno pritiskaju,pa je dalje učesće u Euro kupu pod znakom pitanja.

Seketor moto klasik reprezentacije Srbije

Dragoj Dragan

MSS_grb

Ode Buca u Magadan

Idejni vođa i jedan od stvaraoca Moto klasik šampionata u Srbiji Borivoje Vlaisavljević-Buca motorciklista iz Vršca,krenuo je pre devet dana na put za Rusiju.Buca će transsibirskom magistralom do Vladivostoka pa do Magadana.To je 13000 km.od Vršca.Nazad će kroz Mongoliju i Kazahstan.Planira da se vrati do kraja septembra 2017.god.Na put ide solo,na Hondi CB 400N iz 1982 godine.
S obzirom da je pre pet godina prošao Peru,Boliviju i Čile i posebno tešku pustinju Cochabamba ne sumnjamo da će i ovoga puta uspeti.Možete ga pratiti na Facebook “Gde je sad naš Buca”.
Puno sreće druže! Drugar DraguljčeMSS_grb

Uspesi na Alpe Adria

Na prvoj trci u 125sp nas takmicar Đorđe Rakić je zauzeo drugo mesto dok je Bata Popović zauzeo sedmo mesto a Nikola Gajić zbog tehničkog kvara zauzeo devetu poziciju.U moto klasiku u 50gp u prvoj trci Karolj Kenjeres je pobedio dok je Barković zauzeo treće mesto a Petković sedmo.

Na drugoj trci koja je odrzana u nedelju u klasi 125sp Rakić zauzima drugo mesto dok Popović I Gajić zbog kvara motocikla odustaju u trecem krugu.U moto klasiku u drugoj trci Kenjeres zauzima prvo mesto , Barković drugo dok Petković završava na petom mestu.

Stocksport-300-125SP-1st-Race
Stocksport-300-125SP-2nd-RaceMSS_grb

Odlični rezutati AMSK Čačak i Tanasko Rajić

Moto kros vozači naša dva kluba, Tanasko Rajić i Termorad AMSK Čačak ostvarili su odlične rezultate na III trci za Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu održanim danas na stazi u Feketiću.
U najmanjoj klasi MX65, vozač MK Tanasko Rajić, Aleksa Milosavljević je u ukupnom zbiru u obe vožnje imao isti broj bodova kao i prvoplasirani, ali je zbog slabijeg plasmana u drugoj trci osvojio II mesto, dok je vozač Termorad AMSK Čačak, Petar Rajević u istoj klasi osvojio III mesto. Vredno pomena je i IV mesto Filipa Rajevića, takođe u klasi MX65.
U klasi MX85 Milić Zimonjić, vozač MK Tanasko Rajić je ubedljivom vožnjom u obe trke osvojio I mesto i ubedljivo vodi u generalnom plasmanu,u klasi MX85 debitovao je i mladi vozač David Stevančević (MK Tanasko Rajić).​
​ U klasi MX1 Duško Paunović (Mk Tanasko Rajić) osvojio je IV mesto a Vlade Rajević (Termorad AMSK Čačak) VI mesto.
U klasi MX2 prošlogodišnji šampion Nenad Petrović (MK Tanasko Rajić) sigurnom vožnjom osvojio je I mesto ispred takmičara iz Makedonije Hristijana Stankovića. Drugi naš predstavnik u istoj klasi, Miloš Radulović (Termorad AMSK Čačak) je pored povrede kolena,uspeo da uđe u plasman za bodove i da zauzme VII poziciju, dok je u klasi MX2 junior zauzeo III mesto. U najbrojnijoj klasi MXB, Dejan Matijević (Termorad AMSK Čačak) je u jakoj konkurenciji osvojio X mesto.
Zahvaljujući ovim rezultatima, u ekipnoj konkurenciji, u klasi I, ekipa MK Tanasko Rajić je osvojila II a vozači Termorad AMSK Čačak III mesto.
Naši vozači će imati priliku da nastave sa zapaženim rezultatima, na sledećoj trci u šampionatu,koja se ponovo održava dana 17.09.2017.godine na stazi “Miloš Lijeskić” na Jeljenu u Čačku, u organizaciji Termorad AMSK Čačak.

slike
A.Milosavljevic-fotoggraf Dejan Todosijevic
Petar Rajevic i Nenad Petrovic-fotograf Zoran Rajevic

MSS_grb

Rezultati Feketić

Klubovi1 FEKETIC
Klubovi2 FEKETIC

Startna lista mx 3 i S
Startna lista mx1
Startna lista mx2
Startna lista mxB
Total MX 3 i MXS
Total MX ATV
Total MX B
Total MX1
Total MX2 Junior
Total MX2
Trening MX 65 85
Total MX1
Trening MX ATV
Trening MX B S 3
Trening MX1 i MX2
Trka 1 MX 1
Trka 1 MX 2 junior
Trka 1 MX 2
Trka 1 MX 3 i MX S
Trka 1 MX 65 i MX 85
Trka 1 MX ATV
Trka 1 MX B
Trka 2 MX 2 junior
Trka 2 MX 2
Trka 2 MX 3 i MX S
Trka 2 MX 65 i MX 85
Trka 2 MX ATV
Trka 2 MX B
Trka 2 MX1
Trka 2 MX65 i MX85

MSS_grb

REZULTATI EVROPSKE TRKE-GLOBARE 2017

REZULTATI EVROPSKE TRKE-GLOBARE 2017

Plasmani MSS

Ekipno-1
Ekipno-2
MSS-Plasman-ATV
TOTAL-MSS-MX-65
TOTAL-MSS-MX-85
TOTAL-MSS-MX1
TOTAL-MSS-MX2-JUNIOR
TOTAL-MSS-MX2
TOTAL-MSS-Plasman-MX3
TOTAL-MSS-Plasman-MXB
TOTAL-MSS-Plasman-MXSemx-65-qualifying-race-laps
emx-65-qualifying-race
emx-65-race-1-laps
emx-65-race-1
emx-65-race-2-laps
atv-qualifying-practice
atv-race-1
emx-65-free-practice-laps
emx-65-free-practice
emx-65-prequalifying-practice-laps
emx-65-prequalifying-practice
emx-65-qualifying-race-laps
emx-65-qualifying-race
emx-65-race-1-laps
emx-65-race-1
emx-65-race-2-laps
emx-65-race-2
emx-65-total
emx-65-warm-up-laps
emx-65-warm-up
emx-85-free-practice-laps
emx-85-free-practice
emx-85-prequalifying-practice-laps
emx-85-prequalifying-practice
emx-85-qualifying-race-laps
emx-85-qualifying-race
emx-85-race-1-laps
emx-85-race-1
emx-85-race-2-laps
emx-85-race-2
emx-85-total
emx-85-warm-up-laps
emx-85-warm-up
mx-free-practice-laps
mx-free-practice
mx-qualifying-practice-laps
mx-qualifying-practice
mx-race-1-laps
mx-race-1
mx-race-2-laps
mx-race-2
mx-total
mx-warm-up-laps
mx-warm-up
mx1-total
mx2-free-practice-1-laps
mx2-free-practice-1
mx2-free-practice-2
mx2-free-practice-2
mx2-junior-race-1
mx2-junior-race-2
mx2-junior-total
mx2-junior-warm-up
mx2-qualifying-practice-laps
mx2-qualifying-practice
mx2-race-1-laps
mx2-race-1
mx2-race-2-laps
mx2-race-2
mx2-total
mx2-warm-up-laps
mx2-warm-up
mxv-race-1
mxv-race-2
mxv-total
mxv-warm-up
open-free-practice-1
open-free-practice-2
open-mx1-free-practice-1-laps
open-mx1-free-practice-1
open-mx1-free-practice-2-laps
open-mx1-free-practice-2
open-mx1-qualifying-practice-laps
open-mx1-qualifying-practice
open-mx1-race-1-laps
open-mx1-race-1
open-mx1-race-2
open-mx1-warm-up-laps
open-mx1-warm-up
open-qualifying-practice
open-race-1
open-race-2
open-total
open-warm-up

MSS_grb

NAŠI MOTO KLASIČARI ODLIČNI U SCHLEIZU-NEMAČKA

NAŠI MOTO KLASIČARI ODLIČNI U SCHLEIZU-NEMAČKA

Moto trka u mestu Schleiz ima najdužu tradiciju u Nemačkoj (vozi se od 1923. godine-osim 1941.-1945. godine).Ove godine bilo je u raznim klasama 510 učesnika iz 12 zemalja koji su se bodovali za Otvoreni Nemački moto klasik šampionat i Evropski kup u 50 ccm.

Članovi naše moto klasik reprezentacije Srbije ostvarili su u zaista velikoj konkurenciji odlične rezultate i to:
-50 ccm:Kenjereš Karolj,MCF, 3. mesto-Eurokup
-50 ccm: Barković Ivica, MCF, 9. mesto-Eurokup
-50 ccm FreeTech: Markotić Marino,MK SENIOR, 7. mesto-Eurokup

-Super bike open: Stanojević Miroslav, MK SENIOR, 2. mesto
-Klasa prikolica SC3: Dragan Dragoj/Kostadinović Zlatko,MK SENIOR ,3. mesto.

Važno je reći da je Kenjereš vozeći odlično TOMOS GP iza sebe ostavio mnoge vozače sa KREIDLEROM,CASALOM,MINARELLIJEM I BENELLIJEM. Odličnu repliku TOMOS GP napravio je Ivica Barković uz pomoć Kenjereša. Da je to dobro uradjeno pokazuju rezultati na trci ALPE-ADRIA i na trci u SCHLEIZU. Dragan i Zlaja

DSC00068

DSC00077

DSC00125

Ivica Barkovic

Jaap i Karoj

Karoj Kenjeres

Miroslav Stanojevic

Prva trka u disciplini Road Race i Moto Klasiku će se održati početkom juna 03/04.06.2017 i to u terminu duplog takmičenja. Prva trka će biti u subotu 03.06.2017 a druga trka u nedelju 04.06.2017.

image-0-02-05-131956c16a0034bae447167dc5c7f4974257b3ad7a0ad8effb84be0641ea2a06-V

U klasi MX65 prvo mesto osvojio je Relja Kuzman iz MK Ere iz Arilja, drugo Aleksa Milosavljević iz MK Tanasko Rajić iz Čačka, a treće Danilo Crnjanski iz BAP racing tima iz Bačke Palanke.U klasi MX85 prvo mesto zauzeo je Milić Zimonjić iz MK Tanasko Rajić, drugo Strahinja Kalamković, a treće Feđa Kuzman iz MK Ere.U klasi MX1 trijumfovao je gost iz Slovenije Theo Urbas, drugi je bio Branko Antić iz MK Gajić,a treći Dario Čerkez iz MK Vitez, BIH.Prošlogodišnji šampion u klasi MX2 Nenad Petrović iz MK Tanasko Rajić je ubedljivo osvojio prvo mesto i nagovestio nastavak prošlogodišnjeg uspeha. Drugi je bio Nemanja Vemić iz MK Ere, a treći David Veđelek iz ekipe The Shumars .U klasi MX2 junior gost iz Makedonije Hristijan Stanković je zauzeo prvo mesto, drugi je bio Miloš Radulović, vozač domaće ekipe Termorad AMSK Čačak, a treći je bio Filip Velšmit iz MK MCF iz Subotice. Nekadašnji vozač Termorad AMSK Čačak Milan Stojanović, koji ove sezone nastupa za Sagmajster tim iz Subotice, u klasi MXB najavio je šampionske ambicije osvojivši ubedljivo prvo mesto. Drugi je bio Vojislav Crnjanski iz BAP racing tima, a treći Dejan Paunović iz GTC rejsing Kraljevo
U klasi MX3 Viktor Lang iz ekipe The Shumars je bio prvi, učesnik Dakar relija Gabor Sagmajster drugi, a treći je bio Leopold Kropin, takmičar iz Slovenije koji nastupa za Termorad AMSK Čačak.U najstarijoj klasi MXS pobednik je Branko Radanov iz ekipe The Shumars, drugi Dragiša Stanković iz Sagmajster tima, a treći Pantelija Vukobratov iz BAP racing tima.

Naši takmičari Karolj Kenjereš i Ivan Barković su prošlog vikenda bili na Alpe Adria takmičenju u Slovačkoj na Slovakija ringu, i postigli zapažajuće rezultate. Karolj Kenjeres je na obe trke pobedio i tako zauzeo vodeće mesto u Alpe Adria šampionatu. Ivan Barković na žalost zbog tehničkih razloga nije mogao da startuje na trkama.

Termorad AMSK Čačak, organizator trke za Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu, ovih dana se potrudio da u skladu sa važećim pravilnicima i elaboratom staze obezbedi sve neophodne uslove u cilju povećane bezbednosti vozača i publike. Radovi na stazi traju nekoliko dana, sa radnim mašinama u nekoliko etapa. Pored proširenja staze u celini u dužini od 1500 metara, svaki skok je urađen u skladu sa propisima i sigurnosti učesnika, kao i sudijska mesta na skokovima. Drugi deo radova je predviđen u boksu za takmičare gde će se raditi na proširenju mesta za parkiranje i postavljanju pregrada na postolju za pranje motora.

Na trkama će učestvovati oko 50 najboljih vozača iz 10 naših klubova, u svim klasama. Pored vozača iz naše zemlje, organizator je pozvao i vozače iz okolnih zemalja, pa se očekuje dolazak stranih vozača iz Slovenije, Makedonije, BiH i pregovora se sa vozačima iz Hrvatske.
Nezvanični treninzi su predviđeni u subotu 13.05.2017.godine, a zvaničan početak takmičenja je u nedelju 14.05.2017.godine, sa početkom u 12,00 sati.

 

Auto moto savez Srbije i Moto savez održali su seminar na Kopaoniku 11-12.03.2017g. koji predstavlja uvod  u novu sezonu sporta brzina na dva točka. Pored predsednika AMS Srbije Mirka Butulije i Božidara Mihailovića generalnog sekretara MS Srbije, na seminaru učestvuju predsednik SAKS Srbije Staniša Lazarac i ispred Sekretarijata za saobraćaj Vladimir Jevtić.

Tema seminara povećanja bezbednosti svih učesnika na takmičenjima, odnosno što boljoj sinhronizaciji svih službi tokom trkačkog vikenda, organizacija I sukordinacija službi, tehnička pravila za motocikle kao i verifikacija takmičenja, rad komisija i žiri takmičenja.
U nastavku možete pogledati slike.

Poštovani klubovi i takmičari,

U prilogu Vam se nalaze sve potrebne informacije za izdavanje takmičarskih licenci.

Takmičarske license se izdaju od  01.03.2017 godine, molimo sve takmičare da požure sa vađenjem licenci kako bi MSS bio u mogućnosti da ih sve izradi na vreme pre prvog takmičenja.

Obavezno poslati uplatnice zajedno sa dokumentacijom za licencu.

Za izradu takmičarske licence Vam je potrebna sledeža dokumentacija:

– Potrebno je da ste član kluba koji je uredno platio članarinu za tekuću godinu

–       Potrebno je da popunite formular za izdavanje takmičarske licence i da ga potpišete vi i pečatira i potpiše vaš klub

–       Dve fotografije 3 x 3,5 koje se šalje poštom ili na e-mail sa dokumentacijom (i takmičari koji su vec slali)

–       Lekarski karton, popunjen i overen od ovlašćenog lica zajedno sa pečatom. Lekarski karton je potrebno da bude overen od strane Sportskog Lekara i važi 6 meseci od dana overe.

–       AMS Osiguranje – Osiguranje radi Moto Savez Srbije tako da je potrebno da pored uplate za izdavanje licence uplatite na dole naveden MSS-ov račun još 3.528,00 dinara za osiguranje

–       Cena jedne takmičarske licence je 4.000,00 din. Sa PDV-om koju uplaćujete na račun Moto Saveza Srbije kod Banke Intese  160-263612-81. U stavci SVRHA uplate upisati licence za takmičare za klub (ime kluba)

–       Obavezno poslati uplatnice zajedno sa dokumentacijom za licencu.

–       Za takmičare koji prelaze iz kluba u kom su do sada učestvovali u drugi klub potrebna je Ispisnica iz kluba iz kog dolazite.

–       Za lica mlađa od 18 godina obavezno je ovlašćenje roditelja koje je overeno u sudu ili opštini i izvod iz Matične knjige rođenih (original)

–       Za takmičare koji nisu Srpski državljani potrebno je da imate potvrdu matičnog Saveza da nemaju izdatu takmičarsku licencu u njihovom savezu, a osiguranje rade u svojoj zemlji na sumu 5.000 evra smrtnost i 10.000 evra invaliditet.

Svu dokumentaciju vezanu za izdavanje licence morate predati što pre možete zbog izrade same licence.

Svaki klub je dužan da podpiše ugovor sa takmičarom/kom. Ugovor morate slati u elektronskoj formi za izdradu licence, ali ga morate imati podpisanog i overenog od strane kluba, jer Vam ga MSS može potraživati u bilo kom momentu i dužni ste da ga dostavite u originalu.

Svu neophodnu papirologiju za izdavanje takmičarske lience možete poslati poštom ili e-mail-om skenirano, ako je e-mail-om onda za svakog takmičara posebno jedan fajl-u koji nosi imenom takmičara.

Nikako ne slati dokumentaciju kroz REPLAY na e-mail nego direktno.

Kontakt telefon za informacije:

Katarina Živanović – 063/372122

Darko Radonjić – 063/372176

 

Adresa Moto Saveza Srbije – Ruzveltova 18, 11000

E mail adresa – motosavezsrbije@gmail.com

 

NAPOMENA 1   Ukupna uplata za takmičarsku licencu i osiguranje za takmičenje na teritoriji Republike Srbije iznosi 7.528,00 Dinara na račun MSS 160-263612-81

NAPOMENA 2  Ovo osiguranje koje je navedeno gore je osnovno i važi samo za našu zemlju, svako ko ide na takmičenja koja se održavaju van granica Republike Srbije rade drugo osiguranje.

Kalendar takmičenja biće postavljen na sajtu MSS do 28. februara nakon sednice Izvršnog Odbora.

Održana moto-trka Enduro i Raški. 01-02.10.2016,
U nastavku možete pogledati slike.

Postovani prijatelji,

dosao je kraj sezone i s toga Vam se u prilogu ove vesti nalaze nezvanični rezultati.

Ovom prilikom Cestitamo sampionima kao i svim ucesnicima na svim odrzanim takmicenjima kako u nasoj zemlji tako i u inostranstvu.

Uskoro cemo objaviti vest gde ce se i kada odrzati proglasenje.

Nezvanični rezultati u moto sportu za 2016. godinu u road-race dicsiplini, u disciplini moto-cross i disciplni moto-classic.

PdfIkonaEKIPE KLUBOVA GENERALNI ZA 2016

PdfIkonaBODOVANJE ROAD RACE ZA 2016 OPEN NACIONALNI ŠAMPIONAT

PdfIkonageneralni-plasman-za-ies-2016

PdfIkonageneralni-plasman-2016


NOVO

excel_icon Nezvanični rezultati u disciplini MX

Postovani,

U nastavku ove vesti se nalaze rezultati sa takmicenja u Backoj Topoli.

Takmicenje se odrzalo na zavidnom nivou, organizator se maksimalno potrudio da pripremi stazu.

Desilo se par laksih padova, ali bez posledica.

PdfIkonaMX 2 Junior Trka 2

PdfIkonaMX 2 Total

PdfIkonaMX 2 Trening

PdfIkonaMX 2 Trka 1

PdfIkonaMX 2 Trka 2

PdfIkonaMX 65 total

PdfIkonaMX 65 trening

PdfIkonaMX 65 Trka 1

PdfIkonaMX 65 Trka 2

PdfIkonaMX 85 total

PdfIkonaMX 85 trening

PdfIkonaMX 85 Trka 1

PdfIkonaMX 85 Trka 2

PdfIkonaMX B Trening

PdfIkonaMXB MX3 MXS Total

PdfIkonaMXB MX3 MXS Trka 1

PdfIkonaMXB MX3 MXS Trka 2

PdfIkonaMX 1 Total

PdfIkonaMX 1 Trening

PdfIkonaMX 1 Trka 1

PdfIkonaMX 1 Trka 2

PdfIkonaMX 2 Junior Total

PdfIkonaMX 2 Junior Trka 1

Kao što smo već najavili, naši vozači su ovaj vikend proveli u Hrvatskoj, na stazi Grobnik, gde je vožena poslednja trka Moto klasik šampionata Alpe Adria.

U prvoj trci klase 50cc prvo mesto osvojio je Stanko Markotić, Karolj Kenjereš bio je trećeplasirani, a Ivica Barković četvtoplasirani. Goražd Župančić se umešao među naše vozače i trku završio na poziciji dva. Zoran Pavlović u klasi 350 je imao kvar na motociklu.

U drugoj trci je Stanko Markotić zabeležio još jednu pobedu, ovog puta ispred Kenjereša i Barkovića. Ovaj poredak je ujedno i generalni poredak Alpe Adria vikenda.

20160821_140304 20160821_152306 PdfIkona15 AA – OT 1st Race

PdfIkona23 AA – OT 2nd Race

Link

Postovani,

Kao sto ste vec do sada svi upoznati, otkazano je takmicenje MX u Aleksandrovcu – Zupa.

Nasa velika legenda Moto Cross-a MIRGA -je preminuo, a kao sto znate on je  trebao biti organizator ovog takmicenja sa svojim klubom AMSK Zupa.

Sledeceg vikenda se organizuje takmicenje u Backoj Topoli, koje je potvrdjeno od strane organizatora.

Postovani,

u nastavku ove vesti vam se nalaze rezultati sa takmicenja u Road Racing i Moto Classic disciplinama u Kraljevu – subota 23.07.2016.

NOVO


PdfIkonaekipa klubovi klasik

PdfIkonaEkipe sponzora 1.trka Kraljevo MK

PdfIkonaIstocno Evropski OS MK250 i Nacije 1.trka Kraljevo

PdfIkonaRR bodovanje klubova 1 subota 1 S

PdfIkonaRR bodovanje klubova 2 subota F


 

PdfIkonaQ1 1000 Formula laps

PdfIkonaQ1 1000 Formula

PdfIkonaQ2 125 SP laps

PdfIkonaQ2 125 SP

PdfIkonaQ2 600 Formula laps

PdfIkonaQ2 600 Formula

PdfIkonaQ2 600 SSP 1000 SST laps

PdfIkonaQ2 600 SSP 1000 SST

PdfIkonaQ2 1000 Formula laps

PdfIkonaQ2 1000 Formula

PdfIkonaStartna lista 125 SP

PdfIkonaStartna lista 600 Formula

PdfIkonaStartna lista 600 SSP 1000 SST

PdfIkonaStartna lista 1000 Formula

PdfIkonaTrka 125 SP laps

PdfIkonaTrka 125 SP

PdfIkonaTrka 600 Formula laps

PdfIkonaTrka 600 Formula

PdfIkonaTrka 600 SSP 1000 SST laps

PdfIkonaTrka 600 SSP 1000 SST

PdfIkonaTrka 1000 Formula laps

PdfIkonaTrka 1000 Formula

PdfIkonaTrka Divizija 1 laps

PdfIkonaTrka Divizija 1

PdfIkonaTrka Divizija 2 laps

PdfIkonaTrka Divizija 2

PdfIkonaTrka MK P laps

PdfIkonaTrka MK P

PdfIkonaQ Divizija 1 laps

PdfIkonaQ Divizija 1

PdfIkonaQ Divizija 2 laps

PdfIkonaQ Divizija 2

PdfIkonaQ MK P laps

PdfIkonaQ MK P

PdfIkonaQ1 125 SP laps

PdfIkonaQ1 125 SP

PdfIkonaQ1 600 Formula laps

PdfIkonaQ1 600 Formula

PdfIkonaQ1 600 SSP 1000 SST laps

PdfIkonaQ1 600 SSP 1000 SST

Postovani takmicari,

kao sto ste svi vec odavno upoznati takmicenje u Vrscu se nece odrzati, kao ni takmicenje u Zrenjaninu.

Razlozi su da takmicenje u Zrenjaninu ne moze da se odrzi iz bezbednosnih razloga i imamo volju svi kako uprava u Zrenjaninu, tako i AMSS – MSS da se potrudimo oko bezbednosnih faktora u buducnosti.

Vrsac – organizator takmicenja u Vrscu je nagovestio da nije u mogucnosti da odrzi pomenuto takmicenje.

Tako da kao sto ste svi vec upoznati takmicenje u Kraljevu tj. dve trke jedna u subotu druga u nedelju ce biti FINALNO takmicenje za discipline Moto Klasik i Road Racing.

U prilogu ove vesti Vam se nalazi izmenjen kalendar takmicenja.

PdfIkonaKalendar_2016

Postovani takmicari i klubovi,

u prilogu ove vesti Vam se nalaze sve informacije povodom takmicenja u Kraljevu ovog Vikenda.

Bice vozene dve trke po istom sistemu kao i na proslom Kraljevu.

Satnica za treninge u organizaciji AMKK DIVLJI u PETAK vam je u prilogu , kao i satnica takmicenja SUBOTA i NEDELJA vam je u prilogu, kao i pravilnik samog takmicenja.

PdfIkonaSatnica Kraljevo PETAK

PdfIkona1-Pravilnik Kraljevo 23-24.07.2016

PdfIkona4-satnica kraljevo 23240716

Postovani prijatelji,

sa velikim zaljenjem Vas obavestavamo da je nas veliki prijatelj, ucitelj , kolega MIRGA preminuo juce 24.06.2016 na stazi u Globarama – Krusevac.
Mirga je i tom prilikom bio na stazi kako bi jednom mladom takmicaru pomagao i ucio ga voznji u Moto Cross-u.

MIRGA je svima nama u nekoj meri pomogao, kako takmicarima i klubovima , tako i Moto savezu Srbije i zbog toga mu HVALA i VECNA SLAVA.

Sahrana ce biti danas 25.06.2016 u 16h u Aleksandrovcu – Zupa.

IMG_20160410_090133

Postovani prijatelji,

kao sto znate ovog vikenda se na stazi MKK Gajic – Krusevac – Globare odrzava takmicenje Nacinalnog sampionata.

U nastavku vesti vam se nalazi satnica,

Kao sto ce te videti u satnici, prijava pocinje u SUBOTU, kao i kvalifikacioni trening, dok je u nedelju samo takmicenje.

ATW – se ne nalazi na satnici jer jos uvek nemamo nikoga prijavljenog. U slucaju da neko hoce da vozi ATW neka se najavi meni dole na kontakte.

PdfIkonaSATNICA MX GLOBARE – NACIONALNI

Link

Postovani prijatelji,

u nastavku vesti ce te naci kratak snimak iz Krusevca, kao i par fotografija.

ROAD RACING
Proteklog vikenda na stazi Grobnik u subotu je vozena prva trka, trećeg trkačkog vikenda Alpe Adria šampionata na kojoj je Gajić osovjio peto, a Rakić ostao bez plasmana, u nedelju je vožena i druga trka.

Na drugoj trci klase 125 SP, još jednom je trijumfovao Danilo Digiorgio koji je na svojoj Cagivi Mito najbližeg protivnika ostavio za 11 sekundi. Druga pozicija pripala je Radeku Lamichu, a treća Denisu Petriću.

Četvrta pozicija pripala je našem Nikoli Gajiću, koji bolje od toga nije mogao. Zanimljivo je da su oba naša vozača imala problema sa motociklima, ali je sve u vrlo kratkom roku rešavano.

Đorđe Rakić je na prvoj trci je imao problem sa motorom, kada mu je u poslednjem krugu spao lanac. Na drugoj trci Rakić je došao do osme pozicije u trci, gde je ostao zaglavljen iza vozača klase SST300, tako da ispred njih nije mogao.Ukupno je nastupilo 15 vozaca u klasi 125 SP.

MOTO CLASSIC

Na Alpe Adria trci voženoj proteklog vikenda u Rijeci na stazi Grobnik, učestvovali su i vozači startovremenskih motocikala, popularno Moto Klasik.

Srbiju su u Hrvatskoj predstavljali Karoly Kenyeres i Stanko Markotić, obojica u klasi 50ccm i obojica na Tomosu D6 replica.

Kenyeres je na kvalifikacijama ostvario prva kvalifikaciono vreme, a Markotić drugo. S njiam u klasi našlo se još četiri vozača iz Slovenije.

U prvoj trci voženoj u subotu, Kenyeres je i došao do pobede nadmašivši Markotića sa jednom sakeundom i dve desetinke prenosti, dok je Dorasd Županič osvojio treće mesto sa krugom zaostatka za našim vozačima.

Na drugoj trci voženoj danas, naši vozači su promenili redosled na prva dva mesta, pa je tako prvi kroz cilj prošao Stanko Markotić sa dve i po sekunde prednosti u odnosu na Kenyeresa. Županič Dorsa i ovog puta osvojio je treće mesto, sa 37 sekundi zaostatka.

20160618_174002

image-0.02.01.a129f6b78c0750d3498e9e4f07b55df619708a9e86631fc26d4f505f25...

Postovani prijatelji,

u prilogu se nalaze rezultati sa takmicenja GRAND PRIX KRUSEVAC 2016, Evropski, Mediteranski, Balkanski i Nacionalni sampionat.

Samo takmicenje je proteklo u savrsenom redu, satnica je ispostovana maksimalno.

Na takmicenju ucestvovalo 16 zemalja, pored svih balkanskih zemalja bili su prisutni i takmicari iz Ukrajne, Spanije, Ceske Republike, Hrvatska , Libije, Kipra, Slovenije, Madjarske.

Ukupno je bilo 115 takmicara.

Hvala svima na podrsci i pomoci prilikom organizaciji ovog takmicenja, kao i MKK Gajicima koji su stazu pripremili na zavidnom nivou sa svojim sugradjanima iz Globara..

Imali smo manji incident sa startnom rampom koji je saniran u najkracem mogucem roku.

Ovom prilikom se takodje zahvaljujemo svim sudijama Kraljevo i Zrenjanin na odlicno odradjenom poslu kao i Hitnoj pomoci Krusevac, Trstenik i Vojci Srbije koja je dala svoje vozilo hitne pomoci kao i osoblje, Elektricarima iz Krusevca, Vodovodu Krusevac i ostalom osoblju u organizaciji.

EMX 65 qualifying race EMX 65 prequalifying pactice EMX 65 free pactice
OPEN WarmUp OPEN Total OPEN Race 2
OPEN Race 1 OPEN qualifying race OPEN prequalifying pactice
OPEN free practice MX2 WarmUp MX2 Total
MX2 Race 2 MX2 Race 1 MX2 qualifying practice
MX2 Junior Total MX2 Junior Race 2 MX2 Junior Race 1
MX2 free practice MX1 WarmUp MX1 total
MX1 Race 2 MX1 Race 1 MX1 qualifying practice
MX1 free practice MX WarmUp MX V Trka 2
MX V Total MX V race1 MX Trka2
MX Total MX Race1 MX qualifying practice
MX free practice MX B Trka2 MX B Total
MX B Race1 MX 85 Med. Total MX 85 Med. Race 2
MX 85 Med. Race 1 MX 3 Trka 2 MX 3 Total
MX 3 race1 MX & MX V race1 EMX 85 WarmUp
EMX 85 Total EMX 85 Race2 EMX 85 Race1
EMX 85 qualifying race EMX 85 prequalifying pactice EMX 85 free pactice
EMX 65 WarmUp EMX 65 total EMX 65 race 2
EMX 65 race 1

 

Najveće nadmetanje dvotočkaša u Srbiji! U Kruševcu otvoren Evropski šampionat u Moto Kross-u! 115 takmičara iz 16 zemalja vozili su na stazi koja je svrstana među tri najbolje u Evropi, duga 1.850 metara, sa 12 skakaonica. Organizatori Evropskog šampionata – Auto moto savez Srbije (AMSS) i Moto savez Srbije (MSS), uz podršku Skupštine grada Kruševca, AMS Osiguranja a.d.o. i Ministarstva omladine i sporta, svim ljubiteljima dvotočkaša priuštili su pravi moto spektakl!

Postovani prijatelji,

ovog vikenda je odrzan sampionat na Tari.
Organizator AM Endurance se potrudio da pripremi stazu kao i samo takmicenje na najvisem mogucem nivou i ovo takmicenje je po prvi put vozeno pod okriljem Moto Saveza Srbije i AMSS uz podrsku Ministarstva Omladine i Sporta.

Na ovom linku mozete naci rezultate sa trke.
http://www.xross-team.com/

Dok u nastavku ove vesti mozete naci slike sa takmicenja.

Konacni rezultati

PdfIkonaXROSS_FINAL_CD

PdfIkonaXROSS_FINAL_AB

Postovani prijatelji,

u prilogu Vam se nalaze svi potrebni dokumenti oko takmicenja u Krusevcu.

NAPOMENA: MX ATW KLASE NECE BITI NA OVOM TAKMICENJU

OBAVEZNO:
Molimo sve nase takmicare da dodju u petak na verifikaciju i tehnicki.
Na takmicenje Evropskog sampionata u OPEN klasi se prijavilo mnogo takmicara iz stranih zemalja Evrope, Ceska, Spanija, Italija i td. iz tog rayloga svi nasi takmicari moraju tehnicki uraditi u petak, jer u subotu za to nece biti vremena.
Takodje dolaze nam sve Balkanske zemlje i njih ce biti dosta.
SVI TAKMICARI MSS-a U PETAK VERIFIKACIJA I TEHNICKI PREGLED – OBAVEZNO

Map Globare

PdfIkonaAPPLICTION FORM KRUSEVAC 2016

PdfIkonaElab. bezb. krusevac

PdfIkonaPravilnik Krusevac 2016

PdfIkonaSR BMU MX 2016

PdfIkonaSR EMX 65-85-open

PdfIkonaSupplementary regulation Mediterranean 85cc

PdfIkonaTimetable_MX_GLOBARE_2016 final

Takmicenje se u nedelju odvijalo bez vecih problema. Moto Savez Srbije se potrudio da pripremi stazu sto je bezbednije moguce.

Mnogi takmicari su pohvalili celu organizaciju iz razloga sto nista nije kasnilo, vec je sve bilo tacno na vreme po predvidjenoj satnici.

IGOR ARSIC – se nalazi trenutno u Kragujevcu i nije zivotno ugrozen.
Zelimo ti brz oporavak Arso.

PdfIkona600 Formula WarmUp LAPS

PdfIkona600 Formula WarmUp

PdfIkona600ss i 1000ss RACE LAPS

PdfIkona600ss i 1000ss RACE

PdfIkona600ss i 1000ss WarmUp LAPS

PdfIkona600ss i 1000ss WarmUp

PdfIkona1000 Formula RACE LAPS

PdfIkona1000 Formula RACE

PdfIkona1000 Formula WarmUp LAPS

PdfIkona1000 Formula WarmUp

PdfIkonaMC Divizija 1 RACE LAPS

PdfIkonaMC Divizija 1 RACE

PdfIkonaMC Divizija 1 WarmUp LAPS

PdfIkonaMC Divizija 1 WarmUp

PdfIkonaMC Divizija 2 RACE LAPS

PdfIkonaMC Divizija 2 RACE

PdfIkonaMC Divizija 2 WarmUp LAPS

PdfIkonaMC Divizija 2 WarmUp

PdfIkona125SP RACE LAPS

PdfIkona125SP RACE

PdfIkona125SP WarmUp LAPS

PdfIkona125SP WarmUp

PdfIkona600 Formula RACE LAPS

PdfIkona600 Formula RACE

Postovani prijatelji,

u nastavku ove vesti Vam se nalaze rezultati sa takmicenja u Kraljevu 04 – 05.06.2016.

Takmicenje se odrzalo u Subotu jedna trka za Balkanski sampionat i Nacionalni Sampionat u MC i RR disciplinama, a u Nedelju druga trka.

Imali smo par padova, a od ozbiljnijih padova smo imali dva i to Kisprdilov u klasi 125 SP i Zorić Balša u klasi 1000 SST.

Momci zelimo Vam brz oporavak.

zipRoad Racing – subota 04.06.2016

zipRoad Racing – nedelja 05.06.2016

zipMoto Classic 1.trka – subota

zipMoto Classic 2.trka – nedelja

Postovani prijatelji,

ovog vikenda se odrzava Kraljevo – prvo takmicenje u sezoni za discipline RR i MC.

AMKK Divlji ce organizovati slobodne treninge u PETAK prijava pocinje od 10h
u satnici koja je u nastavku mozete videti tacno kako ce se treninzi voziti.

Nakon toga krece u subotu jedna trka , a u nedelju druga trka.

Zelimo Svim takmicarima uspesan vikend.

PdfIkonanova satnica kraljevo

Na osnovu Statuta MSS,poslovnika o radu Skupštine,akta o organizaciji i radu MSS,kao i akta o radu AMSS, i nadležnosti nad MSS,na predlog Predsednika MSS i odluke U.O. o zakazivanju Skupštine MSS;
U svojstvu predsednika Skupštine Moto Saveza Srbije zakazujem redovnu sednicu Skupštine MSS za 2016godinu,sa sledećim dnevnim redom;

Skupština MSS se zakazuje za utorak 14.juna 2016 godine u prostorijama AMSS u Beogradu Ruzveltova 18.sa početkom u 17h (klub AMSS).Mole se svi delegati da uzmu učešće u radu,u skladu sa pravilnikom i poslovnikom o radu Skupštine.Skupštinom predsedava Predsednik Skupštine MSS,ili lice po ovlašćenju Predsednika.

DNEVNI RED

Verifikacija delegata Skupštinskog zasedanja.
1. Usvajanje zapisnika sa predhodne Skupštine.
2. Usvajanje izveštaja o radu MSS od Predsednika Izvršnog Odbora (pismeni i usmeni izveštaj).
3. Usvajanje izveštaja o radu Predsednika MSS za 2015god (pismeni materijal za Skupštinu).
4. Usvajanje finansijskog i revizorskih izveštaja o radu MSS za 2015god.
5. Predlog izmena i dopuna Statuta MSS u skladu sa preporukom Ministarstva Sporta RS.
6. Predlog U.O. MSS o isključenju Dragoslava Perišića iz organizacije MSS-AMSS.Izveštaj disciplinske komisije i izveštaj predsednika I.O. MSS.
7. Razno.

Povodom organizacije Skupštine MSS,informišem Vas o sledećem.U skladu sa važećim propisima Skupština je zakazana u Zakonskom roku,i na predlog,I-O- i U.O. MSS. Molimo sve delegate koji su dobili pozive da uzmu učešće u radu i verifikuju svoje delegate prisustvom,ili davanjem akreditacije-ovlašćenja za rad po poslovniku o radu.Prisustvo Skupštini je obavezno.Svi opravdani izostanci,da se potvrde najmanje 2 dana ranije na telefon kancelarije MSS ili na tel 063/372-077.
Materijali za rad Skupštine,biće Vam uručeni na dan zasedanja Skupštine.Svi ostali materijali su na sajtu MSS.

Postovani,

Takmicenje Alpe Adra i Nacionalni sampionat u Kuli je odkazano, zbog kluba organizatora koji u ovom trenutku nije u mogucnosti da organizuje pomenuto takmicenje.

Takodje zbog radova Vojske na stazi Kraljevo je RR i MC takmicenje moralo biti pomereno nedelju dana kasnije, sto se podudara sa Super Moto terminom, tako da iz vi[e rayloga pomenuto takmicenje nece biti realizovano.

Potrudicemo se svi zajedno da organizujemo sledece zakazano takmicenje u Super Moto disciplini po kalendaru Moto Saveza Srbije.

Postovani takmicari,

u nastavku vesti mozete pronaci sve sto vam je potrebno za takmicenje u Kresevu.

Nezaboravite da morate da mi posaljete mail, sa vasim podacima motor, klasa, ime i preyime, na koju trku idete i u prilogu osiguranje medjunarodno, u odeljku clanstvo, za takmicare, sta je sve potrebmo za takmicarsku licencu, na dnu mozete naci broj telefona za medjunarodno osiguranje.

PdfIkonaMAP of CIRCUIT BMXC 04 KRESEVO BiH 2016

PdfIkonaInvitation__BMXC_04_KRESEVO_BiH_2016

PdfIkonaACCESS MAP BMXC 04 KRESEVO BiH 2016

PdfIkonaPOSTER BMXC 04 KRESEVO BiH 2016

excel_iconSR BMXC 04 KRESEVO BIH 2016

excel_iconTT BMXC MX Kresevo BiH 2016_

Link

Postovani prijatelji,

I ako smo ovo poslali pre vise od nedelju dana svim klubovima na mail, obavestavamo vas jos jednom.

Obavestavam Vas da je takmicenje u Kraljevu na stazi Beranovac odlozeno za 7 dana, tj. odrzace se 03-05.06.2016.

Takmicenje je odlozeno usled odredjenih radova Vojske Srbije na automotodromu Beranovac.

U prilogu ove vesti ce te naci i odluku Izvrsnog Odbora MSS o odlaganju sa obrazlozenjem.

PdfIkonaOdluka I.O. MSS

Organizator II trke za Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu Termorad AMSK Čačak ovih dana užurbano radi na sredjivanju staze na Jeljenu,kako bi se ispunili svi neophodni uslovi po elaboratu staze i u skladu sa porpisima MSS-a.
Pored mehanizacije, angažovani su i funkcioneri kluba i ostali volonteri koji pomažu u sredjivanju staze.
Pored ovih radova, organizatoru stizu najave dolaska vozaca iz BIH, Slovenije, Makedonije i iz daleke Norveške u skladu sa tradicijom kluba.
Trke na Jeljenu se tradicionalno održavaju od 1978.godine, pa nadležni iz kluba žele da ove godine prezentuju ovaj sport, klub i grad na pravi način, obeležavajući ujedno 70 godina kluba.
Nakon završetka radova, staza neće biti moguća za korišćenje do samog takmičenja.

Postovani prijatelji,

na stazi Jeljan u Čačku 15.05.2016 će se održati 2 trka za Nacionalni šampionat u Moto Cross disciplini.

Ova trka ima istorijsku važnost kako za žitelje Čačka tako i za same takmičare jer se tradicionalno održava u Čačku od 1978 godine.

U prilogu Vam se nalazi dokumentacija od takmicenja kao i skica same staze.

Postovani prijatelji,

u nastavku ove vesti Vam se nalaze pravilnici RR discipline sa pojedinim najavama u nekim klasama za sledecu godinu promene.

Molimo Vas da pogledate pravilnike kako ne bi do[lo do eventualnih problema na tehnicko verifikacionim pregledima na takmicenju.

PdfIkonaTehnički_pravilnik_SUPERSPORT_600_pravi

PdfIkonaTehnički_pravilnik_SUPERSTOCK_1000

PdfIkonaTehnički_pravilnikFormula1000

PdfIkonaPravilnici 1000-600 Formula

PdfIkonaPRAVILNIK RR

PdfIkonaTehnički pravilnik CLASS 125

PdfIkonaTehnički_pravilnik_Formula_600 za 2016

Link

Postovani prijatelji,

sa ovim rezultatima je zavrsena treca trka u Road Racing disciplini za Balkanski sampionat.

U nastavku vesti su rezultati sa Serresa.

Čestitatamo svim takmičarima koji su bili na takmičenju, kao i takmicarima koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto kako u subotu tako i u nedelju.

Sve najbolje i vidimo se na sledećem takmičenju po kalendaru.

PdfIkonaSP125 – RACE

PdfIkonaSP125 – Starting Grid

PdfIkonaSP125 – TM1

PdfIkonaSP125 – TM2

PdfIkonaSSP – Merge

PdfIkonaSSP – RACE

PdfIkonaSSP – Starting Grid

PdfIkonaSSP – TM1

PdfIkonaSSP – TM2

PdfIkonaF600 – Merge

PdfIkonaF600 – RACE

PdfIkonaF600 – Starting Grid

PdfIkonaF600 – TM1

PdfIkonaF600 – TM2

PdfIkonaF1000 – Merge

PdfIkonaF1000 – RACE

PdfIkonaF1000 – Starting Grid

PdfIkonaF1000 – TM1

PdfIkonaF1000 – TM2

PdfIkonaSBK – Merge

PdfIkonaSBK – RACE

PdfIkonaSBK – Starting Grid

PdfIkonaSBK – TM1

PdfIkonaSBK – TM2

PdfIkonaSP125 – Merge

Postovani prijatelji,

U prilogu su rezultati sa treninga i trke u subotu.

PdfIkonaF600 – Merge

PdfIkonaF600 – RACE

PdfIkonaF600 – Starting Grid

PdfIkonaF600 – TM1

PdfIkonaF600 – TM2

PdfIkonaF1000 – Merge

PdfIkonaF1000 – RACE

PdfIkonaF1000 – Starting Grid

PdfIkonaF1000 – TM1 F1000 – TM2

PdfIkonaSBK – Merge

PdfIkonaSBK – RACE

PdfIkonaSBK – Starting Grid

PdfIkonaSBK – TM1

PdfIkonaSBK – TM2

PdfIkonaSP125 – Merge

PdfIkonaSP125 – RACE

PdfIkonaSP125 – Starting Grid

PdfIkonaSP125 – TM1

PdfIkonaSP125 – TM2

PdfIkonaSSP – Merge

PdfIkonaSSP – RACE

PdfIkonaSSP – Starting Grid

PdfIkonaSSP – TM1

PdfIkonaSSP – TM2

 

Postovani prijatelji,

U nastavku ove vesti nalaze vam se rezultati sa prvog treninga u RR-u u na stazi Serres u Grckoj.

Pozelimo svi zajedno nasim predstavnicima ukupno njih 15-est da pobede i sutra i prekosutra na takmicenju.

Sve najbolje momci, pamet u glavu i pun gas!!!!

PdfIkonaF600 – FP1

PdfIkonaF600 – FP2

PdfIkonaF600 – FP3

PdfIkonaF1000 – FP1

PdfIkonaF1000 – FP2

PdfIkonaF1000 – FP3

PdfIkonaSBK – FP1

PdfIkonaSBK – FP2

PdfIkonaSBK – FP3

PdfIkonaSP125 – FP1

PdfIkonaSP125 – FP2

PdfIkonaSP125 – FP3

PdfIkonaSSP – FP1

PdfIkonaSSP – FP2

PdfIkonaSSP – FP3

Postovani prijatelji,

juce je bilo potpisivanje ugovora za stipendije izmedju Ministarstva omladine i sporta i takmicara Moto Saveza Srbije.

Same stipendije dodeljuje i isplacuje Vlada Republike Srbije preko Ministarstva Omladine i Sporta, a na osnovu ostvarenih rezultata sportista iz predhodne godine.

Potpisivanju stipendija je prisustvovao i sam Ministar Omladine i Sporta Vanja Udovičić kao i svi zaposleni u Ministarstvu Omladine i sporta.

Ovom prilikom bi smo hteli da se zahvalimo na stipendijama kako Vladi Republike Srbije tako i Ministru Vanji Udovičiću, a i svim zaposlenima u Ministarstvu Omladine i Sporta.

Takođe čestitamo svim stipendistima na ostvarenim rezultatima kako u proteklim godinama tako i budućim rezultatima koji tek trebaju da se ostvare.

Stipendisti Moto Saveza Srbije u 2016 godini su:

1. Mladen Stanojević
2. Predrag Isidorović
3. Branko Antić
4. Nikola Gajić
5. Slobodan Jablanović

Pored fotografija sa potpisivanja ugovora za stipendije smo dodali i sliku iz Brusa prilikom posete Ministara Vanje Udovičića ovom gradu gde se slikao sa nasim takmicarem Brankom Anticem.